Indrek Mäe • 26. jaanuar 2017 kell 10:39

Brexiti ootus pole Suurbritannia majandust mõjutanud

Briti nael  Foto: epa

Suurbritannia majandus kasvas viimases kvartalis stabiilselt, seda hoolimata eelseisva Brexiti tekitatavast ebakindlusest.

Brittide statistikaameti andmetel kasvas riigi sisemajanduse koguprodukt (SKP) viimases kvartalis 0,6 protsendi võrra. See ületas analüütikute ootused, kes prognoosisid saareriigile 0,5protsendilist majanduse kasvu. Samuti on saavutatud majanduskasv kooskõlas 2,4protsendilise aastaeesmärgiga.

Kuigi valitsevad konservatiivid saavad numbritest Brexiti eel julgustust, võib analüütikute hinnangul majanduskasvu langus saareriiki tulevikus siiski tabada. Seda peamiselt kasvava inflatsiooni tõttu, mis tõenäoliselt vähendab ostujõu languse tõttu tarbimist.

Hetkel kuum