• Jaga lugu:

  Kalev Järvelill müüs suure hulga Tallinki aktsiaid

  Kalev JärvelillFoto: Veiko Tõkman

  Tallinki nõukogu liige Kalev Järvelill müüs vahetult enne Tallinki rallit oma osaühingus Pärdiklill asuva aktsiapaki maha, finantsinspektsiooni sellest korrektselt teavitamata.

  Aktsiaraamatuid võrreldes selgub, et kui veel 4. juulil oli Kalev Järvelillele kuuluvad osaühingus Pärdiklill 1 420 829 aktsiat, siis nädal aega hiljem on kogu ta aktsiapakk kadunud ning liikunud Nordea Bank AB Findlandi kiendikonto alla, mis omandas samal perioodil 1 763 159 aktiat. Et aktsia hind jäi neil päevil (4-10. juuli) vahemikku 0,93-0,96 eurot, siis teenis Järvelill aktsiamüügi korral vähemalt 1,32 miljonit eurot. Kalev Järvelille ei õnnestunud toimetusel telefonitsi tabada.
  Finantsinspektsiooni leheküljel märge vastava tehingu kohta puudub. Finantsinspektsioonist vastati, et paraku polnud neile tehingust korrektselt teatatud ja seetõttu puudub see tehingute registris. Küll on nad sellest teadlikud ning märge Järvelille suure aktsiamüügi kohta jõuab ka süsteemi.
  Kuna aktsiad liikusid Nordea kliendikontole, mille puhul pole teada, kes selle taga on, siis on võimalik ka variant, et Järvelill liigutas taas aktsiad Pärdiklille kontolt mõne muu isikliku konto alla.
  Kui eilse Tallinki börsiralli põhjustas laevakontserni teade uue suurinvestori otsinguist, siis tegelikult on Tallinki aktsia käitunud ebaharilikult juba terve juulikuu. Tallinki aktsionär Aivar Sõerd ja mitmed teised investorid tunnistasid, et neid võttis kukalt kratsima juba see, kui Tallink oma ex-dividendi kuupäeval ei kukkunud, vaid võttis üsna stabiilselt suuna üles.
  Kalev Järvelill on Tallinki nõukogu liige alates 2007. aastast. Ta on üks Infortari suuromanikke - Infopanga andmetel kuulub talle OÜ Pärdiklille kaudu 25,13 protsenti Infortarist, viimasele kuulub aga 38,03 protsenti Tallinki aktsiatest.)
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhtimine avalikus sektoris meenutab absurdiklassikat
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Linnamäe grupi firma müüb kaitseväele 10miljonilise välihaigla
Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus ostab 10,2 miljoni euro eest 2. jalaväebrigaadile välihaigla Margus Linnamäe suurosalusega MM Grupi firmalt Semetron.
Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus ostab 10,2 miljoni euro eest 2. jalaväebrigaadile välihaigla Margus Linnamäe suurosalusega MM Grupi firmalt Semetron.