• Jaga lugu:

  Inglismaa keskpank alandas prognoose

  Foto: Reuters

  Inglismaa keskpank teatas, et alandas majanduskasvu ja palkade prognoose ning jättis intressimäärad muutmata, kirjutab Reuters.

  Arvestades Brexiti mõjusid, jättis Inglismaa keskpank muutmata intressimäärad ning alandas majanduskasvu prognoose. Rahanduspoliitika komitee võttis otsuse vastu 6 poolt- ning 2 vastuhäälega. Vastuhääletajad olid Ian McCafferty ja Michael Saunders, kes soovisid intressimäära 25baaspunktist tõusu.
  Uued prognoosid peegeldavad Ühendkuningriigi majanduse keerulist tulevikku. Mais kasvas inflatsioon kiireimini kui palgad, mis vähendas omakorda tarbijate kulutusi. Kuigi keskpank on optimistlik, et nõrgenenud naelsterling ja kiirem ülemaailmne majanduskasv aitavad kaasa ekspordi suurenemisele, tirib Brexitit ümbritsev ebamäärasus ja teadmatus alla ka keskpanga prognoose.
  Keskpanga prognoosid eeldavad siiski sujuvat Brexitit ning eeldavad, et intressimäärad on 2018. aasta kolmandaks kvartaliks juba tublisti tõusnud. Uute prognooside järgi kasvab majandus tänavu 1,7% ning järgmisel aastal 1,6%. Eelneva prognoosi kohaselt olid numbriteks vastavalt 1,9% ja 1,7%.
  Kuigi töötute hulk on alates 1970. aastast madalaimal tasemel, pole siiski märke, et palkade tase jõuaks kasvuga järgi. Uue prognoosi kohaselt langevad majapidamiste reaalpalgad 0,5% tänu suurenenud inflatsioonile. Keskmine nädalane sissetulek küll suureneb, aga oodatust madalama tempoga.
  Keskpanga prognoosi kohaselt saavutab inflatsioon tipu oktoobris, kus inflatsioonimääraks on 3%, ning seejärel peaks langema, saavutades 2020. aastaks 2,2 protsendi taseme.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
BP teenis suure kasumi ning maksab kopsakat dividendi
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.