Artur Erik Lindmaa • 14. august 2017 kell 12:15

Portugali majanduskasv aeglustus

Foto: Reuters/Scanpix

Portugali majanduskasv aeglustus teises kvartalis rohkem kui analüütikud ootasid, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Sisemajanduse koguprodukt kasvas 0,2% võrreldes esimese kvartaliga, kus majandus kasvas ühe protsendi võrra. Teise kvartali majanduskasv oli 0,4 protsendipunkti väiksem, kui ökonomistid olid prognoosinud.

Valitus ootab jätkuvalt „tugevat“ majanduskasvu tänu headele märkidele tööturul, ütles rahandusminister telefoniintervjuus Bloombergile. Ta lisas, et majanduskasv aeglustus masinate ja tehnika suurenenud impordi tõttu, mis on positiivne märk majandusele pikas perspektiivis.

Turism ja eksport on upitanud Portugali majanduskasvu ning Portugali keskpank prognoosib 2017. aastaks 2,5% majanduskasvu.

Hetkel kuum