Liina Laks • 30. august 2017 kell 11:38

Buffettist sai üleöö Bank of America suuraktsionär

Berkshire Hathaway juht Warren Buffett.  Foto: Scanpix

Warren Buffetti Berkshire Hathawayst sai Bank of America suurim investor, kui too aktsiaoptsioonid sisse kasseeris.

Berkshire Hathaway esitas Bank of Americale nõude osta ära 700 miljonit aktsiat allpool selle praegust turuväärtust, kirjutab Marketwatch ning viitab, et aktsiaoptsioonid sai Warren Buffett kätte veel enne viimast majanduskriisi. Buffett teatas meediale, et Berkshire Hathaway kavatseb neid aktsiaid hoida väga pika aja vältel.

Täpsemalt sätestas toonane leping, et Buffett võib lunastada aktsia hinnaga 7,14 dollarit tükk. Arvestades, et praegu maksab aktsia 23 dollari ringis, on tehing magus. Kokku ulatub Buffetti osalus Ühendriikide suuruselt teises pangas 6,6 protsendini.

Berkshire Hathaway B-aktsia ise on alates aasta algusest kallinenud ligi 10 protsenti, 178,7 dollarile.

Hetkel kuum