Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Millised tooted toob Apple täna avalikkuse ette?

  AppleFoto: EPA

  Täna õhtul astub lavale Apple’i tegevjuht Tim Cook, kes avalikustab ettevõtte uued tooted, kirjutab Bloomberg.

  Kõige tähtsam on uue iPhone’i väljalase, millega nutitelefon saab 10aastaseks. Praegu moodustab telefon lausa kaks kolmandikku Apple’i müügist, vaatamata sellele, et Cook on proovinud tootevalikut mitmekesistada.
  Tegelikult on kogu Apple’i äri üles ehitatud iPhone’ile toetudes. See toimib Apple TV ja peagi turule tuleva HomePod kõlari juhtimispuldina. See on seotud ka Apple Watchiga, samuti on võimalik seda sünkroniseerida iPadi ja Maciga.
  Viimastel aastatel on Apple eksperimenteerinud odavamate mudelitega, et arenevates riikides rohkem telefone müüa. Esialgseid tulemusi ei saanud aga pidada heaks ega halvaks ning nüüd on Apple ennast positsioneerinud peaaegu luksuskaubana. See strateegia satub nüüd eriti suure surve alla, sest ettevõte plaanib turule tuua iPhone X-i, mille hind ületab esimest korda 1000 dollari taseme. 
  Kokku peaks Apple oma üritusel tutvustama kolme uut nutitelefoni. Arvatakse, et õunafirmal ei teki nende müümisega probleeme, aga konkurents on tihedam. Uuringufirma Counterpoint Researchi andmetel on Hiina telefonitootja Huawei möödunud suurimate nutitelefonide brändide edetabelis Apple’ist. Esimesel kohal on praegu Samsung, Apple on kolmas.
  Samsung on tänavu toonud turule samuti kolm uut nutitelefoni – Note 8, Galaxy S8 ja Galaxy S8 Plus. Oodatakse, et ka Google toob oktoobris turule Pixeli telefoni uued versioonid. Teine suur Hiina tootja Xiaomi tõi uue nutitelefoni Mix Mi 2 avalikkuse ette sellel nädalal.
  Järgnevalt on kirjas, milliste toodete avalikustamist võiks tänaselt Apple’i ürituselt oodata.
  iPhone
  Apple plaanib turule tuua kolm uut iPhone’i, kuhu hulka kuuluvad ka iPhone 9 ja iPhone 8 Plus. Lisaks sellele tuleb ettevõtte avalikkuse ette ka täiesti uue, iPhone X mudeliga. Mida me selle kohta teame? Sellel on uus disain, äärest ääreni ekraan, näotuvastuse skänner, induktiivne laadimine (laadimiskaablit ei ole vaja), kiirem protsessor ja uus tarkvara. Pole kodunuppu ja sõrmejälje lugejat.
  Apple Watchi uuendused
  Apple Watch vajab hädasti uuendusi ja seekord peaks Apple seda tarbijatele ka pakkuma. Esiteks peaks nutikella sõltuvus iPhone’ist tunduvalt vähenema. Seda saab edaspidi ühendada andmevõrkudesse ilma telefonita. Lisaks sellele on kellaga võimalik ka helistada. Sellel on uued värvid, uued rihmad ja uus tarkvara.
  Apple TV
  Oodatakse, et õunafirma televisioonis on edaspidi 4K- ja HDR-video voogedastus, kiirem protsessor ja paranenud Live TV (otseeetri) integratsioon.
  Sellel aastal tuleb veel tooteid
  Ettevõte lubas, et korraldab sügisel kaks suurt üritust, kus tuuakse avalikkuse ette järgmised uued tooted. Teisel üritusel räägitakse tõenäoliselt HomePodi kõlaritest ning iMac Pro'st.
  Apple'i aktsia on aastaga kallinenud 56 protsenti. Eile kallines Apple 1,8protsendi võrra.
  Apple aktsia on viimase aasta jooksul tublisti tõusnud.Foto: Miguel Alvarez
 • Hetkel kuum
Anu Prandi: neli lõksu, mis juhte kriisiajal varitsevad
Sellest, kuidas juhid kriisidega hakkama saavad, oleneb kogu ettevõtte ja meeskonna kriisist väljatulemine. Stabiilses keskkonnas tegutseva ettevõtte juht ei ole ilmtingimata sama edukas kriiside juhtimisel, kirjutab BDO Eesti personali- ja värbamisteenuste juht Anu Prandi.
Sellest, kuidas juhid kriisidega hakkama saavad, oleneb kogu ettevõtte ja meeskonna kriisist väljatulemine. Stabiilses keskkonnas tegutseva ettevõtte juht ei ole ilmtingimata sama edukas kriiside juhtimisel, kirjutab BDO Eesti personali- ja värbamisteenuste juht Anu Prandi.
Euroopa keskpangad tõstsid taas intresse
Mitu Euroopa keskpanka teatas täna intressimäärade tõstmisest, nende hulgas Inglise, Norra ja Šveitsi keskpank.
Mitu Euroopa keskpanka teatas täna intressimäärade tõstmisest, nende hulgas Inglise, Norra ja Šveitsi keskpank.
Krüptobörs Coinbase kukub SEC-i menetluse tõttu
Coinbase Global andis teada, et sai väärtpaberi- ja börsikomisjonilt SEC teate, mille järgi viimane on teinud "esialgse otsuse", et soovitada föderaalsete väärtpaberiseaduste rikkumise eest jõustamismeetmeid nende kui USA suurima krüptobörsi vastu.
Coinbase Global andis teada, et sai väärtpaberi- ja börsikomisjonilt SEC teate, mille järgi viimane on teinud "esialgse otsuse", et soovitada föderaalsete väärtpaberiseaduste rikkumise eest jõustamismeetmeid nende kui USA suurima krüptobörsi vastu.
Reaalajas börsiinfo
Jaapani turgu vallutav Võrumaa šokolaaditootja: väikeettevõtjad vajavad toetusi
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Anu Prandi: neli lõksu, mis juhte kriisiajal varitsevad
Sellest, kuidas juhid kriisidega hakkama saavad, oleneb kogu ettevõtte ja meeskonna kriisist väljatulemine. Stabiilses keskkonnas tegutseva ettevõtte juht ei ole ilmtingimata sama edukas kriiside juhtimisel, kirjutab BDO Eesti personali- ja värbamisteenuste juht Anu Prandi.
Sellest, kuidas juhid kriisidega hakkama saavad, oleneb kogu ettevõtte ja meeskonna kriisist väljatulemine. Stabiilses keskkonnas tegutseva ettevõtte juht ei ole ilmtingimata sama edukas kriiside juhtimisel, kirjutab BDO Eesti personali- ja värbamisteenuste juht Anu Prandi.
Homme nägin ma Ukrainat!
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Konkurentsiamet sunnib Elektrilevi katkestusi kiiremini kõrvaldama
Konkurentsiameti teatel näitas Saaremaa detsembrikuiste elektrikatkestuste analüüs, et Elektrilevi peab suurendama nii planeerimisoskust kui reaalset rikete kõrvaldamise võimekust.
Konkurentsiameti teatel näitas Saaremaa detsembrikuiste elektrikatkestuste analüüs, et Elektrilevi peab suurendama nii planeerimisoskust kui reaalset rikete kõrvaldamise võimekust.
Kõlvart kandideerib Keskerakonna juhiks
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart on valmis Keskerakonna erakorralisel kongressil kandideerima erakonna juhiks.
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart on valmis Keskerakonna erakorralisel kongressil kandideerima erakonna juhiks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.