Mait Kraun • 13 september 2017

Miljardär: Föderaalreserv puhub mulli

USA Föderaalreserv  Foto: Scanpix/Reuters

Legendaarne riskifondi juht ja miljardär Julian Robertson arvab, et Wall Streeti tabab peagi kaos, kui Föderaalreserv ei jätka intresside tõstmisega, vahendab CNN Money.

„Me puhume aktsiaturgudel praegu mulli,“ ütles Robertson teisipäeval Manhattanil toimunud konverentsil. Ta hoiatas, et aktsiahinnad on praegu liiga kõrgel ning selle on põhjustanud eelkõige ekstreemselt madalad intressimäärad, mille on seadnud maailma keskpangad. See on sundinud investoreid võtma üleliigseid riske.

„See on Föderaalreservi ja teiste maailma keskpankade süü,“ ütles Robertson New Yorgis toimuval Alpha konverentsil. Robertson, kelle varade väärtus küündib 4,1 miljardi dollarini, ütles, et madalate intressimäärade tõttu pole aktsiatele varaklasside näol enam konkurente. Ta tõi näiteks olukorra, kus veel mõni aeg tagasi pidid investorid Saksamaa võlakirjade omamise eest peale maksma.

Tõsi, Robertson ei ole ainuke, kes mulli eest hoiatanud on. Paljud eksperdid ja analüütikud ennustavad turgude korrektsiooni, aga see ei tähenda, et see peagi juhtuma peaks. Näiteks Goldman Sachsi analüütikute sõnul on korrektsioonihirm just põhjus, miks seda ei tule.

Hetkel kuum