• Jaga lugu:

  Miljardär: Föderaalreserv puhub mulli

  USA FöderaalreservFoto: Scanpix/Reuters

  Legendaarne riskifondi juht ja miljardär Julian Robertson arvab, et Wall Streeti tabab peagi kaos, kui Föderaalreserv ei jätka intresside tõstmisega, vahendab CNN Money.

  „Me puhume aktsiaturgudel praegu mulli,“ ütles Robertson teisipäeval Manhattanil toimunud konverentsil. Ta hoiatas, et aktsiahinnad on praegu liiga kõrgel ning selle on põhjustanud eelkõige ekstreemselt madalad intressimäärad, mille on seadnud maailma keskpangad. See on sundinud investoreid võtma üleliigseid riske.
  „See on Föderaalreservi ja teiste maailma keskpankade süü,“ ütles Robertson New Yorgis toimuval Alpha konverentsil. Robertson, kelle varade väärtus küündib 4,1 miljardi dollarini, ütles, et madalate intressimäärade tõttu pole aktsiatele varaklasside näol enam konkurente. Ta tõi näiteks olukorra, kus veel mõni aeg tagasi pidid investorid Saksamaa võlakirjade omamise eest peale maksma.
  Tõsi, Robertson ei ole ainuke, kes mulli eest hoiatanud on. Paljud eksperdid ja analüütikud ennustavad turgude korrektsiooni, aga see ei tähenda, et see peagi juhtuma peaks. Näiteks Goldman Sachsi analüütikute sõnul on korrektsioonihirm just põhjus, miks seda ei tule.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.