Lauri Teder • 27. september 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Börs: maksuplaan kasvatas optimismi

Foto: EPA

Wall Street murdis nädala selgroo optimistliku kauplemisega, mida õhutasid tehnoloogiasektori head tulemused ja lootusrikas väljavaade ning president Trumpi täna esitletud maksuplaan.

Dow Jones kasvas 0,25%, jõudes 22 340,71 punktini. S&P 500 kerkis 0,41%, 2507,04 punktini. Nasdaq Composite tegi tehnoloogiafirmade toel lausa 1,15% hüppe, maandudes 6453,26 punkti tasemel. Suurima tõuke andis selleks erakordselt häid kvartalitulemusi esitlenud kiibitootja Micron Technologies Inc (+8,51%).

Lisaks tuleks välja tuua, et väikse turuväärtusega aktsiaid koondav Russell 2000 indeks liikus uue maksureformi õnnestumise lootuses tervelt 1,92% kõrgemale.

Vabariiklaste ladviku koostatud maksuplaan lubab muuhulgas viia ettevõtete tulumaksu seniselt 35 protsendilt 20 protsendile ning langetada kõrgeimal sissetulekuastmel olevate inimeste maksumäära praeguselt 39,6 protsendilt 35 protsendile. Need numbrid andsid hoogu finantssektorile, eelkõige suurpankadele nagu Bank of America Corp (+2,42%), Citigroup Inc (+1,89%) ja JPMorgan Chase & Co. (+1,58%). Samas kosutasid panku ka föderaalreservi juhi Janet Yelleni eilsed sõnad, mis andsid aimu potentsiaalsest detsembrikuisest intressimäärade tõusust.

Aktsiate ja dollaritega koos kaubeldi kolmapäeval aga kõrgemaks ka võlakirjade tootlus, sest maksulangetused toovad kahtlemata kaasa kõrgema inflatsiooni ning suure tõenäosusega ka varasemast kõrgema riikliku defitsiidi.

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt