Liina Kanter • 5. oktoober 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Jaeinvestorid jätavad kulla

Kuld  Foto: Reuters/Scanpix

Selle aasta aktsiaralli on pannud investorid kullast pagema.

USA rahapada avaldas statistika, mille järgi on kuldmüntide ostmine langenud kümnendi madalaimale tasemele, vahendab Bloomberg. Sel aastal on investorid ostnud USA kuldmünte ligikaudu 1200 untsi jagu kuus. Möödunud kahel aastal on see number jäänud enam kui 100 untsi juurde kuus. Kuldmündid on ära põlanud isegi kollektsionäärid.

Ekspertide hinnangul on „süüdi“ ralliv aktsiaturg: kuna seal saab tunduvalt paremat tootlust, siis on investorid oma sääste meelsamini börsile paigutanud. Viimati oli investoritel nii väike huvi USA kuldmüntide vastu kriiseelsel 2007. aastal.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt