Analüütik: Apple’i jaoks võib asi hapu olla

18. oktoober 2017, 21:51
Apple'i uute toodete esitlus
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171018/BORS/171019647/AR/0/AR-171019647.jpg

Disruptive Technology Advisersi peaökonomist Max Wolffi panevad numbrid muretsema: kui Dow Jones on tänavu kerkinud pea 4% jagu, siis Apple’i aktsia on pärast uue iPhone’i avaldamist 1% võrra langenud.

“Hakkame nägema midagi, mis paneb muretsema. Analüütikud tõstavad aktsia hinnasihti, samas on iPhone 8 ja operatsioonisüsteemi iOS 11 vastuvõtt tagasihoidlik. iPhone X-i tarneviivitused tunduvad väga pikad,” kommenteeris Wolff, vahendab CNBC.

Ta lisas, et iPhone 8 vastuvõtt on oluliselt leigem kui iPhone 7 oma. Ta kardab, et uus telefon on liiga kallis ning kuna selle uuenduslikkus on tagasihoidlik, võivad paljud kliendid oma ostu edasi lükata. Ta viitas ka iOS 11-le, mis on silma paistnud pigem tehniliste probleemide poolest.

Mõistagi ei esinda Wolff kõigi analüütikute seisukohti. KeyBanc Capital Marketsi analüütik Andy Hargreaves usub näiteks, et iPhone X on oma hinda väärt ning kallis telefon on just see, mida Apple praegu vajab. Hargreaves märgib, et soovitab Apple’i aktsiat osta, kuna iPhone X tõstab ettevõtte kasumit märkimisväärselt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. October 2017, 21:51

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing