• Jaga lugu:

  Ülisuur nõudlus iPhone X järele

  AppleFoto: EPA

  Apple teatas täna pärast börsipäeva oma kvartalitulemused, mis olid oodatust paremad. Lisaks sellele teatas õunafirma, et nõudlus uue iPhone X järele on olnud väga tugev. See pani aktsia kallinema, vahendab Bloomberg.

  Apple’i kasum aktsia kohta oli majandusaasta neljandas kvartalis 2,07 dollarit, mis on rohkem kui analüütikud ootasid (1,87 dollarit).
  Käive ulatus 52,6 miljardi dollarini, mis on eelmise aasta sama ajaga võrreldes 12 protsenti rohkem. Thomson Reutersi küsitletud analüütikud ootasid, et käive saab olema 50,7 dollarit.
  Ettevõte teatas, et rahvusvaheline müük moodustas kvartali käibest 62 protsenti. Järgmise majandusaasta esimese kvartali käibeks oodatakse 84-87 miljardit dollarit. Analüütikud ootasid, et ettevõte prognoosib 84 miljardist käivet. Eelkõige olid prognoosid oodatust suuremad, sest Apple’i uue nutitelefoni iPhone X nõudlus peaks ettevõtte hinnangul olema tugev. Apple’i majandusaasta neljas kvartal saab läbi detsembri lõpus.
  „Tootmine läheb väga hästi ja me teeme iga nädalaga järjest rohkem tööd. Ma olen rahul, kuidas asjad edenevad,“ ütles Apple’i tegevjuht Tim Cook. „Esialnge nõudlus iPhone X-i järele on olnud väga-väga tugev.“
  Cook lisas, et uute nutitelefonide ostujärjekorrad peaks kahanema hakkama, sest ettevõte suurendab oma tootmisvõimsust. Investorid on seda näinud ka positiivse signaalina – nõudlus on nõnda suur, et telefone peab kauem ootama.
  Apple’i aktsia kallines järelturul 3,4 protsenti, 168 dollarini. Sellel aastal on õunafirma aktsia kallinenud lausa 45 protsenti. Homme võib Apple’i turuväärtus ületada 900 miljardi dollari piiri.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.