2. november 2017 kell 20:41

Ülisuur nõudlus iPhone X järele

Apple  Foto: EPA

Apple teatas täna pärast börsipäeva oma kvartalitulemused, mis olid oodatust paremad. Lisaks sellele teatas õunafirma, et nõudlus uue iPhone X järele on olnud väga tugev. See pani aktsia kallinema, vahendab Bloomberg.

Apple’i kasum aktsia kohta oli majandusaasta neljandas kvartalis 2,07 dollarit, mis on rohkem kui analüütikud ootasid (1,87 dollarit).

Käive ulatus 52,6 miljardi dollarini, mis on eelmise aasta sama ajaga võrreldes 12 protsenti rohkem. Thomson Reutersi küsitletud analüütikud ootasid, et käive saab olema 50,7 dollarit.

Ettevõte teatas, et rahvusvaheline müük moodustas kvartali käibest 62 protsenti. Järgmise majandusaasta esimese kvartali käibeks oodatakse 84-87 miljardit dollarit. Analüütikud ootasid, et ettevõte prognoosib 84 miljardist käivet. Eelkõige olid prognoosid oodatust suuremad, sest Apple’i uue nutitelefoni iPhone X nõudlus peaks ettevõtte hinnangul olema tugev. Apple’i majandusaasta neljas kvartal saab läbi detsembri lõpus.

„Tootmine läheb väga hästi ja me teeme iga nädalaga järjest rohkem tööd. Ma olen rahul, kuidas asjad edenevad,“ ütles Apple’i tegevjuht Tim Cook. „Esialnge nõudlus iPhone X-i järele on olnud väga-väga tugev.“

Cook lisas, et uute nutitelefonide ostujärjekorrad peaks kahanema hakkama, sest ettevõte suurendab oma tootmisvõimsust. Investorid on seda näinud ka positiivse signaalina – nõudlus on nõnda suur, et telefone peab kauem ootama.

Apple’i aktsia kallines järelturul 3,4 protsenti, 168 dollarini. Sellel aastal on õunafirma aktsia kallinenud lausa 45 protsenti. Homme võib Apple’i turuväärtus ületada 900 miljardi dollari piiri.

Hetkel kuum