Lauri Teder • 11. detsember 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Börs: nafta ja tehnoloogia viisid kõrgemale

Foto: EPA

Kauplemispäeva alguses toimunud luhtunud terroriakt New Yorgis ei pidurdanud USA indeksite kindlat tõusu, mida kandsid nafta- ja tehnoloogiasektor.

Dow Jonesi indeks liikus 0,23% kõrgemale, 24 386 punktini. S&P 500 tõusis 0,32%, peatudes 2659 punktil. Nasdaq Composite kerkis enim, 0,51% ning jõudis 6785 punktini. CBOE volatiilsusindeks (VIX) jätkas möödunud nädalal alanud langust ning vajus 9,31 punktile, mis on madalaim tase alates novembri algusest.

Esmaspäeval jälgisid kauplejad hoolega majandusandmeid ja -teateid, mis võivad mõjutada föderaalreservi peatselt algaval kahepäevasel kohtumisel tehtavaid otsuseid. Maaklerfirma CME Group tööriista FedWatch andmetel usub 85% kauplejatest, et intressimäärade tõus piirdub 25 baaspunktiga. Oodatust paremad majandusnäitajad võivad ajendada keskpanka aga jõulisemalt tegutsema. Arvatust suurem intressimäärade kasv tooks tõenäoliselt kaasa aktsiaturu languse.

Börsipäeva suurimate tõusjate edetabelis domineerisid WTI toornafta kallinemise mõjul musta kulla tootjad ja energiasektori tugiteenuste pakkujad - TechnipFMC (+4,53%), Chesapeake Energy (+4,08%), Range Resources (+3,86%), Newfield Exploration (+3,33%), NRG Energy (+3,12%). Neist kõrgemalegi jõudis aga telekomifirma CenturyLink (+8,18%), millel õnnestus sõlmida 5-aastane leping Pennsylvania osariigiga.

Apple'i aktsia (+1,95%) jõudis esmaspäeval taas enimkaubeldud väärtpaberite hulka, kui levis uudis, et tehnoloogiahiid on soetanud muusikatuvastusrakenduse Shazam. Tehing annab firma muusikateenusele Apple Music arvestatava eelise selle peamise konkurendi, Spotify ees.

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt