• Jaga lugu:

  Börs: nafta ja tehnoloogia viisid kõrgemale

  Foto: EPA

  Kauplemispäeva alguses toimunud luhtunud terroriakt New Yorgis ei pidurdanud USA indeksite kindlat tõusu, mida kandsid nafta- ja tehnoloogiasektor.

  Dow Jonesi indeks liikus 0,23% kõrgemale, 24 386 punktini. S&P 500 tõusis 0,32%, peatudes 2659 punktil. Nasdaq Composite kerkis enim, 0,51% ning jõudis 6785 punktini. CBOE volatiilsusindeks (VIX) jätkas möödunud nädalal alanud langust ning vajus 9,31 punktile, mis on madalaim tase alates novembri algusest.
  Esmaspäeval jälgisid kauplejad hoolega majandusandmeid ja -teateid, mis võivad mõjutada föderaalreservi peatselt algaval kahepäevasel kohtumisel tehtavaid otsuseid. Maaklerfirma CME Group tööriista FedWatch andmetel usub 85% kauplejatest, et intressimäärade tõus piirdub 25 baaspunktiga. Oodatust paremad majandusnäitajad võivad ajendada keskpanka aga jõulisemalt tegutsema. Arvatust suurem intressimäärade kasv tooks tõenäoliselt kaasa aktsiaturu languse.
  Börsipäeva suurimate tõusjate edetabelis domineerisid WTI toornafta kallinemise mõjul musta kulla tootjad ja energiasektori tugiteenuste pakkujad - TechnipFMC (+4,53%), Chesapeake Energy (+4,08%), Range Resources (+3,86%), Newfield Exploration (+3,33%), NRG Energy (+3,12%). Neist kõrgemalegi jõudis aga telekomifirma CenturyLink (+8,18%), millel õnnestus sõlmida 5-aastane leping Pennsylvania osariigiga.
  Apple'i aktsia (+1,95%) jõudis esmaspäeval taas enimkaubeldud väärtpaberite hulka, kui levis uudis, et tehnoloogiahiid on soetanud muusikatuvastusrakenduse Shazam. Tehing annab firma muusikateenusele Apple Music arvestatava eelise selle peamise konkurendi, Spotify ees.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.