Lauri Teder • 11. jaanuar 2018 • 1 min
Jaga lugu:

EfTENi aktsia puhasväärtus kasvas

Viljar Arakas, EfTEN Capitali juhatuse esimees.  Foto: Andras Kralla

Detsembri hakul Tallinna börsiga liitunud EfTEN Real Estate Fund III kasvatas oma aktsia puhasväärtust möödunud kuul 2,5% võrra, 14,65 euroni, avaldas firma oma neljapäevases börsiteates.

Mullu detsembris teenis kinnisvarafond 702 000 eurot müügitulu, mis on 85 000 eurot enam kui novembris. Müügitulu tõus tuli peamiselt Saules Miestase kaubanduskeskuse aastastest käibepõhistest üüridest, Lindexi üüritulu lisandumisest ning Laagri Selveri avamisest. Fondi kulud jäid suuresti samale tasemele, lisandus vaid ühekordne, aktsiate avaliku pakkumisega seotud väljaminek - 39 000 eurot.

Fondi 2017. aasta auditeerimata konsolideeritud üüritulu oli 6,6 miljonit euro. Pärast maksude, laenu- ja intressimaksete ning muude kulude tasumist kuuluks aktsionäridele praeguste andmete järgi 2,3 miljonit eurot ehk 71 senti väärtpaberi kohta.

Fondi varade maht oli möödunud aasta lõpu seisuga 97,5 miljonit eurot ning omakapital 47,2 miljonit eurot. Kaheteistkümne kuu tootlus keskmise sissemakstud kapitali kohta oli 24,7%.

EfTEN Real Estate Fund III kinnisvaraportfelli kuuluvad Hortese aianduskeskus, Laagri Selver, DSV logistikakeskus Tallinnas ning mitmed suured Leedus asuvad äripinnad. Fondi juhib EfTEN Capital, mis on Balti riikide suurim ärikinnisvarale keskendunud fondivalitseja.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt