Maailma suurim ravimifirma jaguneb kolmeks

11. juuli 2018, 15:44
Pfizer toodab kõige muu hukgas ka kolesteroolirohtu Lipitor.
https://www.aripaev.ee/storyimage/ea/20180711/BORS/180719926/AR/0/AR-180719926.jpg

Maailma suurim ravimifirma Pfizer teatas, et korraldab oma äri ümber ning jaguneb kolmeks üksuseks.

Kolm ärivaldkonda on: biosimilar-ravimid ehk sarnased bioloogilised ravimid ja haiglaäri, brändiravimid ning geneerilised ravimid ja kolmanda üksusena moodustatakse inimestele mõeldud tervisetoode valdkond. Muudatused jõustuvad järgmisel majandusaastal.

Eile teatas Pfizer, et jätab katki plaani tõsta USAs ravimite hindu. Ravimifirma otsus tuleb pärast seda, kui president Donald Trump hurjutas Pfizerit, kui too teatas soovist hindu tõsta. Trump ütles, et ravimifirmadel peaks hinnatõusu pärast häbi olema ning tõusu korral võtab riik kasutusele meetmed, ent ei täpsustanud, mida ta silmas peab. Küll aga teatas Pfizer Trumpi sõnavõtu peale, et lükkab hinnatõusu edasi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. July 2018, 15:43

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing