Äripäev • 17 juuli 2018

Telia ostab Norras miljardeid väärt äri

Telia ostab Norra telekomioperaatori TDC 2,2 miljardi euro eest.

Telia kontor Soomes.  Foto: EPA

Täpsemalt ostetakse Taani operaatori TDC Norra ärid, mis on keskendunud mobiilivõrkudele. TDC Norra äride hulka kuulub näiteks ettevõte Get, mille kaudu jõuab enam kui poole miljoni norraka koju kaabeltelevisioon, kirjutab Soome leht Talouselämä. Tehinguga saab Telia juurde 900 töötajat ja enam kui miljon klienti.

Geti ja TDC Norra käive ulatus möödunud aastal eurodesse arvestatuna 0,4 miljardi euroni. Telia käive ulatus möödunud aastal ligi 80 miljardi Rootsi krooni ehk 7,8 miljardi euroni. TDC grupi juhi Pernille Erenbjergi sõnul tulenes müügiotsus sellest, et kontsern täpsustas oma strateegiat ja visiooni.

Investoritele see teade esialgu ei meeldi: Telia aktsia on kauplemispäeva jooksul kukkunud Stockholmi börsil ligi 4 protsenti, 39,34 Rootsi krooni tasemeni.

Hetkel kuum