Äripäev • 20. juuli 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Stora Enso aktsia kukub kivina

Täna teatas Soome puidutootja Stora Enso oma kvartalitulemustest ning 25 miljoni euro suurusest investeeringust.

Foto: Reuters/Scanpix

Kuigi tulemused olid mullusest paremad – käive kasvas 5 protsenti, 2,7 miljardile eurole, ärikasum kosus lausa 49 protsendi võrra, 327 miljonile eurole –, siis kukkus aktsia Soome börsil hommikul 12 protsenti, 14,3 euro tasemele.

Kontserni juht Karl-Henrik Sundström kiitis ettevõtet selle eest, et on suudetud 6 järjestikust kvartalit käivet kasvatada. Ja seda hoolimata välistest asjaoludest, mis Stora Ensole nii hästi ei mõju: nii häirib neid puidunappus, mida aitab küll leevendada soodne hind. Seevastu oli hooldustööde kulu teises kvartalis 15 miljonit eurot suurem kui esialgu arvatud.

Ettevõte teatas uuest suurinvesteeringust: nimelt plaanitakse paigutada 25 miljonit eurot uude auruturbiini Saksa Maxau paberivabrikus, mis peaks andma tõuke „rohelise põlvkonna“ toodetele. Investeerimisplaane on Stora Ensol veel, juuni lõpus kirjutas Äripäeva portaal finantsuudised.ee, et firma plaanib tuua Tallinna oma finantsüksuse.

Stora Enso andis investoritele ka kolmanda kvartali prognoosi: oodatakse sarnaseid numbreid nagu äsja lõppenud kvartalilt.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt