• Jaga lugu:

  Olainfarmi müük languses

  Olainfarmi müük oli septembris languses, mille põhjustas eelkõige Ukraina turg, kirjutab ettevõte börsiteates.

  Läti ravimitootja Olainfarm teatas, et selle aasta septembris kahanes ettevõtte konsolideeritud müük eelmise aasta sama ajaga võrreldes 1 protsendi võrra, 9,5 miljoni euroni. Selle aasta esimese üheksa kuu konsolideeritud müügitulu kasvas aastaga aga 4 protsenti ning jõudis 89 miljoni euroni. Olainfarm müüs tooteid 50 riiki.
  Suurematest turgudest läks kõige paremini Venemaal, kus müük suurenes septembris 16 protsenti. Lätis kasvas müügitulu 8 protsenti ja Valgevenes 4 protsenti. Need kolm on ka ettevõtte suurimad turud.
  Kehvemini läks Ukrainas, kus müügitulu vähenes eelmise aasta septembriga võrreldes 67 protsenti. Ettevõtte sõnul oli mullu riigis ebatavaliselt palju tellimusi, mille tõttu on perioodide võrdlemine keeruline.
  Üheksa kuu lõikes vähenes Venemaal müük 7 protsendi võrra, Lätis kasvas 17 protsenti ja Valgevenes 42 protsenti.
  Ettevõte prognoosib, et terve 2018. aasta konsolideeritud käive ulatub 130 miljoni euroni. 68 protsenti sellest on üheksa kuuga saavutatud.
  Ettevõtte aktsia pole täna liikunud ning kaupleb 6,3 euro juures.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Alexander Elder hoiatas Toomase konverentsil pullituru lõpu eest
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.