Lauri Teder • 10. aprill 2019 kell 16:28

Uberi lähenev IPO räsis rivaali Lyfti aktsiat

Foto: EPA

Sõiduteenuse Lyfti aktsia vajus kolmapäeval uutesse sügavustesse, kui levis uudis, et selle konkurent võib rekordilise IPO taotluse esitada juba sel nädalal.

29. märtsil Nasdaqi börsi nimekirjaga liitunud Lyfti väärtpaber vajus kolmapäeval taas jõuliselt madalamale, kuna värskete kuulduste kohaselt plaanib sõidujagamise valdkonna liider Uber viia oma aktsiate esmapakkumise läbi juba aprilli keskpaigas, soovides koguda investoritelt umbes 10 miljardit dollarit. Tegemist oleks seega mitte pelgalt aasta suurima börsiletulekuga, vaid lausa USA turu ajaloo esikümnesse mahtuva debüüdiga.

Seni täielikult vaid Põhja-Ameerikas tegutsev Lyft suutis kaasata investoritelt märtsis 2,34 miljardit dollarit, väljastades selleks 32,5 miljonit aktsiat hinnaga 72 dollarit. Esimest kauplemispäeva alustas Lyfti aktsia erakordselt suure nõudluse tõttu lausa 87,24 dollari tasemelt. Paraku on investorite huvi veel kahjumis püsiva ettevõtte viimastel nädalatel kiirelt vähenenud: pärast kolmapäevast 10,85% langust on Lyft jõudnud juba 60 dollari juurde.

Hetkel kuum