Mait Kraun • 9. mai 2019 kell 7:11

Tallinki kvartalitulemused kesised

Tallinki laev.  Foto: Andras Kralla

Tallinki müügitulu langes ning ettevõtte ärikasum vähenes ja puhaskahjum kasvas. Samuti ei suudetud müügitulu kasvatada, selgub börsiteatest.

Ettevõtte auditeerimata müügitulu alanes 2,9 protsenti, 178,9 miljoni euroni. Kulumieelne ärikasum (EBITDA) langes 10 protsenti, 3,8 miljoni euroni. Puhaskahjum kasvas 5,7 miljoni võrra, 25,3 miljoni euroni (3,8 senti aktsia kohta).

Kontsern vedas 2019. aasta esimeses kvartalis kokku 1,9 miljonit reisijat, mida on 3,9 protsenti vähem kui eelmise aasta samal ajal.

“Esimeses kvartalis, mis on kontserni jaoks madalhooaeg, mõjutasid müügitulu ja tegevuse tulemit mitmed asjaolud,” kirjutas ettevõte. "Toimusid seitsme laeva planeeritud hooldustööd ning 2019. aastal olid lihavõttepühad aprillis, mullu aga märtsis."

Ettevõte kirjutas, et kasumit mõjutas negatiivselt ka tagasi astunud juhatuse liikmetele makstud ühekordsed kompensatsioonid.

Positiivse poole pealt võib välja tuua kaubaveo kasvu. Kaubaveo ühikute arv suurenes aasta 2,7 protsendi võrra, segmendi müügikäive tõusis 1,5 protsenti, 29,6 miljoni euroni.

Ettevõtte juhatus teeb 2019. aasta aktsionäridele ettepaneku maksta 2018. majandusaasta kasumist dividendi 0,05 eurot aktsia kohta. Samuti tegi Tallink Grupi nõukogu ettevõtte juhatusele ettepaneku alustada kapitalistruktuuri parandamisega, millega kaasneks aktsiakapitali vähendamine 0,07 euro võrra (46,9 miljoni euro võrra).

Tallinki aktsia on täna langenud 0,9 protsenti, 1,06 euroni.

Hetkel kuum