Äripäev • 26. august 2019 kell 3:00
Juhtkiri
Ainult tellijale

Pensionireform soodustagu investorit

Pensionireform ei tohi toetada fondi kogutud miljardite lihtlabast laiakslöömist, vaid andma võimaluse neile, kes seda soovivad, vabaduse ise investeerida, kirjutab Äripäev juhtkirjas.

Foto: Anti Veermaa

Aasta pärast jõustuv pensionireform annab inimestele lisaks praegusele kogumissüsteemile uued valikud: kas peatada sissemaksed teise sambasse, kuid raha pensionifondi jätta, või lõpetada kogumine ja raha välja võtta. Viimasel juhul on võimalik teise sambasse kogutud raha investeerimiskontole kanda. Rahandusministeeriumi andmeil selgub millalgi septembris, kas summa investeerimiskontole kandmisel tuleb samuti 20 protsenti tulumaksu tasuda, nagu raha väljavõtmisel.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum