Riina Sikkut: elav järjekord ja peale maksmine toob kehvema tulemuse

    Terviseminister Riina Sikkut kaitses saates „Poliitikute töölaud“ solidaarset tervishoiusüsteemi, mis on tema sõnul ühiskonnale kokkuvõttes kõige efektiivsem ja odavam.

    „See, et moodustame elava järjekorra ning kes rohkem maksab, saab esimesena eriarsti vastuvõtule -  see toob lõpuks meile kallima süsteemi ja kehvema tervisetulemuse,“ sõnas minister eriarstidele pääsemise probleemi kommenteerides. Ministri sõnul ei tohiks „kahekiiruselist“ tervishoiusüsteemi lubada ka siis kui mõni ettevõtja soovib oma töötajatele tervishoiukindlustust pakkuda. „Objektiivselt võib nii ravita jääda inimene, kelle tööandja ei paku eraravikindlustust ja tal endal pole võimalik maksta,“ argumenteeris minister ja selgitas, et ühiskonnale tooks laialdane eraravisüsteem kokkuvõttes täiendava kulu.

    Saate esimeses osas rääkisime veel magusamaksust, alkoholiaktsiisist, samuti majandusministeeriumi ja sotsiaalministeeriumi vahel tekkinud vastuolust alkoholireklaamide lubamise teemal. Samuti tuli saate teises osas veel jutuks noorte terviseprobleemid veipimise ja vaimsete probleemidega seotult ning ka ebaõnnestunud apteegireformist. Samuti avaldas Sikkut ka kas ja kui  suures mahus on tervishoiuteenusteenuste pealt võimalik kokku tõmmata kui neid teatud piirini muuta vajaduspõhiseks.

    Fotol Riina Sikkut valitsuse pressikonverentsil 2022. aastal, foto autor Andras Krall.

    Saatejuht on Lauri Leet.

    • Poliitikute töölaud
    • 14.03.2024
    KIIRUS:
    Riina Sikkut: elav järjekord ja peale maksmine toob kehvema tulemuse
  • Hetkel kuum