Äripäev • 31. oktoober 2018 kell 8:32

Miks IKEA ja Daimler armastavad Eestit?

IKEA teatas, et ostab osaluse Eesti idufirmas.  Foto: Heinz-Peter Bader, Reuters

Eesti idufirmad on kõrges hinnas pikkade traditsioonidega ettevõtete hulgas. Eile avalikustas IKEA, et ostis osaluse nutiaedade tootjas Click & Grow. Miks meie idufirmasid nii kõrgelt hinnatakse ja miks Eesti suurettevõtjad ei ole siinseid idufirmasid veel avastanud, sellest räägib Äripäeva raadio hommikuprogrammis Starship Technologiesi üks asutajatest Ahti Heinla.

Lisaks on hommikuprogrammi külalisteks kaks aastat tegutsenud päikesekatuste tootja Roofit.solar juhid Andri Jagomägi ja Andres Anijalg, kellega räägime Roofit.solari konkureerimisest Teslaga ning koostööst rahvusvahelise energiaettevõttega ENGIE.

Eile kukkus tegelike kasusaajate andmete esitamise tähtaeg. Koos rahandusministeeriumi ettevõtluse ja arvestuspoliitika osakonna juristi Taivo Põrkiga teeme kokkuvõtte, kui paljud ettevõtted seda kohustust täitsid ja kas tuleks tulevikus tegelike kasusaajate nõudes midagi muuta. Lisaks viskame pilgu kolmapäeval ilmuvasse Äripäeva palga TOPi.

Hommikuprogrammi juhivad Liis Amor ja Aivar Hundimägi.

Hetkel kuum