Urmas Jaagant • 21. august 2020 kell 7:19

Kuula otse kell 11: kuumal toolil Ardo Hansson

Endine Eesti Panga president Ardo Hansson.  Foto: Raul Mee

Majanduse elavdamise ekspertkogu ettepanekud peaksid täpsemateks tegevusteks vormuma septembri alguseks, kui valitsus arutab neid kabinetinõupidamisel.

Majandusarengu komisjoni juurde loodud majanduse elavdamise ekspertkogu leidis, et riigi strateegilisteks eesmärkideks pandeemia tingitud kriisist väljumisel peavad olema töökohtade säilitamine ja uute töökohtade loomine ning majanduse struktuurimuutuste kiirendamine.

Toodi välja näiteks investeeringuid elamutesse, haridusse, tervishoidu, kiire internetiühenduse tagamisse üle Eesti, taristu arendamisse maapiirkondades. Samuti soovitasid eksperdid mitte kompenseerida kriisiolukorras vähenenud riigieelarve tulusid kärbetega, vaid võtta puudujääkide katteks laenu.

Kuhu suunas peaks Eesti tüürima? Seda arutame saates "Kuum tool" koos endise Eesti Panga presidendi Ardo Hansssoniga.

Kell 11 algavat otsesaadet juhib Äripäeva uudistetoimetuse ajakirjanik Urmas Jaagant. Saadet saab kuulata kas veebist siit või Tallinnas ja Harjumaal sagedusel 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.

Hetkel kuum