Neeme Korv • 11. detsember 2020 kell 8:51
Saated
Ainult tellijale

Sõiduauto hinnaga saab esimese juturoboti kätte

Odavam moodne juturobot võiks maksta suurusjärgus paarkümmend tuhat eurot, rääkis Martin Karner tänases hommikuprogrammis.  Foto: Shutterstock

Net Group andis riigi infosüsteemi ametile ning politsei- ja piirivalveametile üle riikliku juturoboti pilootprojekti, mis pakub tulevikus kodanikule võimalust suhelda riigiametitega ühe kanali kaudu. Tegemist on uudse vabavaralise lahendusega, kus vestlusrobotid oskavad omavahel suhelda ning inimesi soovitud infoni suunata.

Riigiametites juhtub praegu sageli nii, et kodanik pöördub oma murega vale asutuse poole. Sellest tulenevalt ei saa ta lahendust esimeses kontaktpinnas, asjaajamine venib ja inimesed pole avalike teenustega rahul. Mõlemal poolel kaasneb sellega suur aja- ja rahakulu korduvate pöördumiste näol klienditeenindusse.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum