• OMX Baltic−0,17266,92
  • OMX Riga−1,49866,71
  • OMX Tallinn0,141 739,38
  • OMX Vilnius0,00993,09
  • S&P 5001,115 459,1
  • DOW 301,6440 589,34
  • Nasdaq 1,0317 357,88
  • FTSE 1001,218 285,71
  • Nikkei 225−0,5337 667,41
  • CMC Crypto 2000,000,00
  • USD/EUR0,000,92
  • GBP/EUR0,001,18
  • EUR/RUB0,0093,47
  • OMX Baltic−0,17266,92
  • OMX Riga−1,49866,71
  • OMX Tallinn0,141 739,38
  • OMX Vilnius0,00993,09
  • S&P 5001,115 459,1
  • DOW 301,6440 589,34
  • Nasdaq 1,0317 357,88
  • FTSE 1001,218 285,71
  • Nikkei 225−0,5337 667,41
  • CMC Crypto 2000,000,00
  • USD/EUR0,000,92
  • GBP/EUR0,001,18
  • EUR/RUB0,0093,47
  • ST
  • 29.11.17, 07:45

Epiim – au sees traditsioonid ja eriline maitse

Epiim on Eesti juustu suurim eksportija – aastas toodetakse 10 000 tonni juustu ning sellest eksporditakse lausa 75%. Nüüd on Epiim välja tulnud ka uue tootega, milleks on itaaliapärane kõva juust Bresto. Epiima tegemistest ja uuest juustust räägib lähemalt Epiima Eesti müügidirektor Aivars Oll.
Epiima juustul konkurentidest erinev maitse ja pakend, mis tõmbab tähelepanu.
  • Epiima juustul konkurentidest erinev maitse ja pakend, mis tõmbab tähelepanu. Foto: Epiim
Hindame järjepidevust ja traditsioone, kuid panustame ka teadusuuringutesse jainnovatsiooni.
Uus toode sai loodud sel põhjusel, et Eesti turul on tekkinud vajadus juustude järele, millel on iseloomu ja mis eristuvad tavalistest võileivajuustudest. Itaaliapärane kõva juust Bresto on kaua valminud kõva juust, mille laagerdumisaeg on 4–5 kuud. „Kuna turul on valik juba küllaltki suur, on eristuda muidugi keeruline, kuid siiski on Epiima juustul konkurentidest erinev maitse ja pakend, mis tõmbab tähelepanu,“ arvab Oll. „Juustude valik on suur ja mõni juust turule lisaks tuua, on seotud riskidega,“ ütleb Oll, lisades, et viimastel aastatel on kaua valminud juustud aga tõusuteel ja nende arendamisega tuleb jätkata.Pakenditest rääkides toob Oll välja, et Epiim on ca 3 aastat tagasi vahetanud oma pakendi kõikidel juustudel ning seda teadlikult, et ostjad leiaksid Epiima riiulist üles, tunneksid Epiima tooted juba pakendi järgi ära. „Epiima kaubamärk on juustulill, mis kumab kõikidel pakenditel. Epiima tooted tunned ära juustulillega logo järgi – viilutatud juustukerast inspireeritud lill on märk Eesti loodusest, maaelust ja kindla päritoluga puhtast kodumaisest piimast, millest on valmistatud kõik meie Epiima juustud ja või,“ räägib Oll. Eestlane on suur juustusõber ja see on Epiima jaoks ainult rõõmustav. „Uudistooteid võetakse hästi vastu, kuid selleks peab toode riiulist esile tulema – ostja peab seda märkama, millele aitab kindlasti kaasa pakend,“ lisab Oll. „Uusi tooteid turule tuues ei planeeri Epiim seda kindlale siht­rühmale, näiteks lastele või teatud vanuses inimestele – eeldame ikka, et juust maitseb kõigile ja see on ka tõsi,“ ütleb Oll.Itaaliapärane kõva juust Bresto sobib riivimiseks näiteks pastadele või miks mitte ka lihtsalt söömiseks veini kõrvale, koos puuviljadega.
Epiima juustud ja või valmivad 
sadadest Eestimaa piimafarmidest 
kogutud puhtast ja naturaalsest piimast. Foto: Meelika Sander-Sõrmus
  • Epiima juustud ja või valmivad sadadest Eestimaa piimafarmidest kogutud puhtast ja naturaalsest piimast. Foto: Meelika Sander-Sõrmus Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Omanikeks Eesti inimesed, kes seisavad hea ka Eesti kultuuri eest
Epiima omanikud on Eesti inimesed – enam kui sada ühistu liiget, kes seisavad oma piimakarja ja tööpanusega kohaliku maaelu jätkusuutlikkuse ja kestvuse eest. Epiima juustud ja või on otsast lõpuni kodumaine toodang – alates toorpiima kogumisest kuni valmistoodangu pakendamiseni. Epiima juustud ja või valmivad sadadest Eestimaa piimafarmidest kogutud puhtast ja naturaalsest piimast. Nii saab tarbija kindel olla, et tema lauale jõuab ainult kvaliteetne ja kodumaine toit, mida süües annab ta oma panuse ka Eesti maaelu arengusse. „Hindame järjepidevust ja traditsioone, kuid panustame ka teadusuuringutesse ja innovatsiooni. Loome Eesti juustule ja seeläbi ka Eesti põllumajandusele maailmas uusi võimalusi. Olles sotsiaalselt vastutustundlik ettevõte, toetame muusika- ja kultuurisündmusi ning laste ja noortega seotud projekte,“ ütleb Oll lõpetuseks.
#kommentaar#
TASUB TEADATäht E Epiima nimes tähistabki Eesti piima, mille kaudu tutvustatakse Eesti piimandust nii kodumaistele kui ka piiritagustele juustusõpradele. Puhas Eesti loodus, pikaajalised traditsioonid ning klimaatiliselt soodne geograafiline asukoht tugevas põllumajanduspiirkonnas on loonud ajalooliselt head eeldused edukaks piima töötlemiseks. Sellest põhimõttest lähtutakse praeguseni.
Epiima tooted tunned ära juustulillegalogo järgi. Viilutatud juustukerast inspireeritud lill on märk Eesti loodusest, maaelust ja kindla päritoluga puhtast kodumaisest piimast, millest on valmistatud kõik Epiima juustud ja või.
Eesti juustu eksportija. Epiim on suurim Eesti juustu eksportija, olles juba kümneid aastaid teinud tihedat koostööd muu hulgas Euroopa Liidu suurimate juusturiikidega nagu Itaalia ja Šveits ning viinud Eesti juustu nii Aasia, Aafrika kui ka Ameerika turgudele. Epiima meiereisid on tunnustatud toidu­ainetööstuse kvaliteedisertifikaadiga BRC Food Safety ning vastavussertifikaatidega Halal ja Kosher.
Uus tehas suurendab märkimisväärselt tootmist
Epiim rajab riigi toetusel Eestisse suure kaasaegsel tehnoloogial põhineva juustutehase. Tehas avatakse Paides eeldatavasti 2020. aasta keskel ning seal luuakse umbes 100 uut töökohta. Juustu tootmine kasvab uue tehase toel kolmekordseks – õige pea toodab Epiim aastas lausa 30 000 tonni juustu. Epiima põhiline eesmärk on suurendada Eestis juustutootmist ning siinkohal tehakse koostööd ka teiste tootjatega.Lisainfot Epiima tegemiste ja toodete kohta saad Epiima kodulehelt www.epiim.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 23.07.24, 12:25
30 aastat zombi-majandust: Jaapani valuutakriis kogub hoogu
Jeeni kurss kukkus dollarisse värske, 38 aasta madalaima tasemeni. Viimati kauples jeen nii nõrgal tasemel 1986. aastal. Riigis on alanud valuutakriis, mis on just praegu hoogu kogumas ning paneb valitsuse ja keskpanga väga raskete otsuste ette.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele