Rivo Sarapik • 14. oktoober 2015 kell 3:00

TOP: vaata Viljandimaa edukamaid firmasid

VIljakate metsade poolest tuntud Viljandimaa parimaks ettevõtteks tõusis samuti metsandusfirma.  Foto: Raul Mee

Viljandimaa edukaimaks ettevõtteks spurtis enam kui 50 edetabelikohta Eesti suuremaid metsaomanikke.

Roger Puit on suuruselt viies Eesti metsaomanik, kirjutas Äripäev. Ettevõttele kuulub metsa 19 000 hektarit ehk 1000 Tallinna lauluväljakut. Roger Puidu taga on Margus Meimer, kes alles juulis müüs 50 % oma firmast Graanul Investile. Tehingu väärtust ei ole Meimer nõus avalikustama, aga teatab, et müüki ajendas soov oma elutöö viljadest osa saada.

Ettevõte teenis mullu 2,8 mln eurose käibe juures 6,4 mln eurot ärikasumit. Esimene näitaja paranes aastaga 40% võrra, teine enam kui 20 korda. Kasumlikkuse kasvu taga on mullu 4,3 mln euro väärtuses juurde ostetud metsamaa. Firma andis tööd 16 inimesele.

2015. aasta sügisel ilmuvad Äripäeva TOPid on koostatud 2014. aasta majandusnäitajate põhjal. Koondedetabel selgub kuue majandusnäitaja – käive 2014, ärikasum 2014, käibe ja kasumi kasv 2014. aastal, rentaablus ning varade tootlikkus – põhjal. Maakondlikes pingeridades osalevad ettevõtted on maakonda kas registreeritud või omavad seal tootmist.

Äripäeva edetabelid leiab aadressilt www.aripaev.ee/top.

Hetkel kuum