Rivo Sarapik • 28. oktoober 2015
Jaga lugu:

TOP: vaata Järvamaa edukamaid firmasid

Pigitootmisega tegelev, Marek Koidu juhitud Pigipada, taandus tänavuses TOPis mulluselt teiselt viiendale kohale.  Foto: Veiko Tõkman

Äripäeva Järvamaa TOPi esikümnes troonivad tööstusettevõtted - tööstusega tegeleb enamik piirkonna edukamatest.

Maakonna parimaks tõusis samuti tööstusfirma, turba tootmise ja müügiga tegelev Prelvex AS, mis oli mullu 30% käibekasvuga maakonna 10 kiiremini kasvava firma seas. Ärikasum kerkis samal ajal kolm korda. Nii teenis ettevõte 3,6 mln eurose käibe juures 0,5 mln eurot kasumit. Ettevõtte omanikud on Gunnar Vooremäe, Tarmo Thomson ja Erik Ratnik. Ettevõte andis mullu tööd 92 inimesele, keskmine töötasu moodustas 806 eurot, kasvades aastaga 5% võrra. Ettevõtte omanikud teenisid mullu dividendidena 574 000 eurot.

Möödunud aastal TOPi võitnud saetööstus Combimill Reopalu taandus tänavuses tabelis 16. kohale, teenides 16,9 mln eurose käibe juures 1,4 mln eurot kasumit. Esimene kasvas aastaga 4%, kasum aga kahanes miljoni euro võrra.

2015. aasta sügisel ilmuvad Äripäeva TOPid on koostatud 2014. aasta majandusnäitajate põhjal. Koondedetabel selgub kuue majandusnäitaja – käive 2014, ärikasum 2014, käibe ja kasumi kasv 2014. aastal, rentaablus ning varade tootlikkus – põhjal.

Äripäeva edetabelid leiab aadressilt www.aripaev.ee/top

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas