Rivo Sarapik • 29. oktoober 2015 kell 9:30

TOP: vaata Lääne-Virumaa edukamaid

Oleg Grossile kuuluv OG Elektra saavutas tänavu Lääne-Virumaal kuuenda koha.  Foto: Raul Mee

Lääne-Virumaa ettevõtete edetabeli esikümne vallutasid tänavu tootmisfirmad.

Maakonna parimaks kerkis metsamasinate tootmise ja müügiga tegelev Palmse Mehaanikakoda OÜ. Anti ja Erika Puuseppale ning Marian Pääbusele kuuluv ettevõte teenis mullu 19,4 mln eurose käibe juures 2,1 mln eurot kasumit, kasvades mõlemad kolmandiku võrra. 94% käibest ekspordilt teeninud firma andis tööd 50 inimesele, seejuures moodustas keskmine töötasu 1950 eurot ehk 3% võrra aasta varasemast enam.

Lääne-Virumaa edetabeli võitis mullu puitmajade tootja Baltic Log Cabins OÜ, mis tänavuses edetabelis 8. kohal. Firma teenis 9,2 mln eurose käibe juures 1,6 mln eurot ärikasumit. Christopher David Murphy´le ja Andy Murphy´le kuuluva ettevõte käive kahanes aastaga 4%, ärikasum kosus 63 000 euro võrra.

2015. aasta sügisel ilmuvad Äripäeva TOPid on koostatud 2014. aasta majandusnäitajate põhjal. Koondedetabel selgub kuue majandusnäitaja – käive 2014, ärikasum 2014, käibe ja kasumi kasv 2014. aastal, rentaablus ning varade tootlikkus – põhjal.

Äripäeva edetabelid leiab aadressilt www.aripaev.ee/top

Hetkel kuum