6. veebruar 1996 kell 22:00

Eelarve tulud kuivavad kokku

RAS Liviko on teatanud paarikümne inimese töölt vabastamisest. Töö olevat otsa lõppenud. Lisaks saavad kuu aja pärast osalist puhkust sadakond järelejäänud töötajat. Liviko on teatanud, et kaalutakse kolme kuu pärast veelgi töötajate koondamist. Liviko toodangumaht on vähenenud kahe kolmandiku võrra. Põhjus? Vaevalt selles, et Eesti elanikkond on ühtäkki vähem viina hakanud jooma. Ilmselt eelistab tarbija nüüd märksa odavamat salaviina ostes jätta krabisevad aktsiisikroonid enda tasku krõbisema. Tundub, et riigil tuleb eelarvesse planeeritud sadadest miljonitest aktsiisikroonidest kahe kolmandiku ulatuses suu puhtaks pühkida. Kui nüüd õpetajad ja muud kultuuriinimesed tulevad palka juurde tahtma, siis ei saa Vähi taas laia üldsuse poole pöördudes nõutult küsida «Kust ma selle raha võtan?», täpselt nagu reformierakonna maksureformist tulenevalt eelarvesse laekumata jäävaid tulumaksukroone taga nuttes.

Hetkel kuum