7. märts 1996 kell 22:00

Baltika kasum 13 miljonit

Meelis Milderi sõnul suunatakse lõviosa ettevõtte kasumist investeeringuteks. Sellekohase otsuse peab aga langetama aktsionäride üldkoosolek 19. märtsil, lisas ta.

ASi Baltika netokäive oli eelmisel aastal 142,3 miljonit krooni, mis on 18 miljonit krooni ehk 14,5 protsenti enam kui 1994. aastal. Käibe väike kasv oli oodatud, kuna eelmisel aastal valmistas Baltika ette eksportturge ja Eesti turul suurt kasvu polnud, kommenteeris Milder. «Kui sama tulemus kordub mitmel aastal järjest, võib tunda muret arengu aeglustumise üle,» märkis ta.

Eesti turul müüs Baltika eelmisel aastal rõivaid 66,2 miljoni krooni eest ehk 6,6 miljoni krooni võrra rohkem kui 1994. aastal. Eelmisel aastal oli Baltika ekspordimaht esimest korda suurem kui siseturul realiseeritud kauba hulk.

Baltika eksportis 68,1 miljoni krooni eest rõivaid. Milderi väitel plaanib ettevõte sellel aastal eksportida oma toodangut saja miljoni krooni eest. Eestis müügimaht tema sõnul oluliselt kasvada ei saa, kuna tõenäoline müügivõimaluste piir on lähedal.

Milder prognoosis Baltika osakaalu vähenemist Eesti turul. Praegu on Baltika osa Eesti turul oma tooteliigis Milderi andmetel ligi 60 protsenti.

Milderi sõnul kavandab Baltika sellel aastal firma käibe kasvuks 30 protsenti.

Tänavuse aasta idee on hulgimüük, mis toetub eelmisel aastal loodud esinduste võrgule Soomes, Rootsis ja Inglismaal, lisas ta.

Tootearendust, tootmist ja kaubandust hõlmava Baltika Grupi mullune netokäive oli 241,4 miljonit krooni, mis on 22,8 protsenti rohkem kui 1994. aastal. Grupi põhikäibe annab jaemüük, mistõttu grupi kasum kasvab aeglasemalt, selgitas Milder.

Baltika töötajate arv oli mullu 793 inimest. Võrreldes 1994. a vähenes töötajate arv 18 inimese võrra. Milderi sõnul on muudatused pidevad ja vastavalt vajadusele suureneb õmblustsehhi ning müügivõrgu töötajaskond, samal ajal väheneb teenindava ja haldusgrupi personal.

Baltika aktsiate aktivate väärtus oli 1. jaanuari seisuga 129,8 miljonit krooni, omakapital 69,3 miljonit krooni ja puhastulu aktsia kohta 261 krooni.

Baltika 1995. a majandustulemused peab kinnitama aktsionäride üldkoosolek.

Hetkel kuum