Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vatson & Vatson pooldus

  Reklaamiagentuuri pooldumisega lähevad Reinaasi loodavassse Zavodisse üle ASi Vatson & Vatson kliendid, kes on seotud reklaamiketiga BBDO Marketing. Nende hulka kuuluvad muu hulgas Wrigley, Brown, Gillette ja House of Prince. Eesti klientidest hakkab uus firma teenindama Forekspanka ja ASi Põltsamaa Felix.
  ASi Vatson & Vatson jäävad reklaamiketiga McCann seotud lääne firmad, nagu L' Oreal, Colgate & Palmolive, Sinebrychoff ja IDV (International Destillers & Vintners). Eesti klientidest jäävad ASi Vatson & Vatson teenindada näiteks AS Standard ja Teabeliini AS.
  «Eesti klientidel on üldiselt vabalt valida, millise firmaga nad soovivad koostööd jätkata,» märkis Teimann Vatson & Vatsonist.
  Teimanni sõnutsi pole summa, millega ta ostis tagasi Reinaasi aktsiad ASis Vatson & Vatson veel lõplikult selgunud. «Summa võrdub poolega firma varalisest väätusest -- aga mitte üle 200 000 krooni,» ütles Teimann.
  Reinaasi sõnutsi piisab rahasummast uue täisteenust pakkuva reklaamiagentuuri tegemiseks. Tulevikus soovib tema sõnutsi osa OÜ Zavod aktsiaid osta reklaamikett BBDO Marketing.
  Reinaas ütles, et koos klientidega liiguvad ühest firmast teise ka projektijuhid ühes meeskonnaga. «Oleme arvestanud, et klientide jaoks ei muutu firma pooldumisega midagi,» ütles ta. Juuni alguses tööd alustav Zavod koosneb Reinaasi sõnutsi 14liikmelisest meeskonnast, mille tuumiku moodustavad endised Vatson & Vatsoni töötajad.
  Agentuuri ainuomanik prognoosis firma käibeks aasta lõpus umbes 10--12 miljonit krooni. Samal ajal loob reklaamikett BBDO Marketing agentuuri ka Leedus ja Lätis, ütles Reinaas.
  Vatson & Vatsonis jääb Teimanni sõnutsi pärast uute töötajate värbamist kliente teenindama 17 inimest. Firma käive ulatub Teimanni prognoosi kohaselt aasta lõpus suurusjärku 20 miljonit krooni.
  Reinaas sõnas, et ASi Vatson & Vatson omanike otsus moodustada eraldi reklaamifirmad tulenes läbirääkimistest lääne reklaamikettidega. Tema sõnutsi tegi AS Vatson & Vatson seni põgusat koostööd kolme reklaamiketiga -- McCann, BBDO Marketing ja Young & Rubicam. Käesoleva aasta alguses avaldasid nii McCann kui BBDO Marketing soovi leida endale Baltimaades kindel koostööpartner. «Iseeneset mõista ei tulnud kõne alla, et kahe konkureeriva keti partner on sama firma,» ütles Reinaas. Tema ütlusel poleks olnud agentuuri omanike seisukohast tark loobuda lihtsalt ühe reklaamiketi klientidest. «Nii tuligi otsus poolduda,» märkis Reinaas.
  Teimann lisas, et eraldi firmade loomine võimaldab endistel äripartneritel teenindada ka samal alal konkureerivaid kliente, keda üks firma ei saa teenindada. «Ma usun, et meie firmadest saavad Eesti turul arvestatavad konkurendid,» sõnas ta.
  Nii McCann kui BBDO Marketing on Ameerika kapitalil põhinevad rahvusvahelised reklaamiketid. Euroopas on McCann agentuuride hulgas käibe poolest esimesel ja BBDO Marketing teisel kohal.
 • Hetkel kuum
Otto Pukk: millises kodus saab olla armastus, kui pole võimalik külmkappi toiduga täita
Miks hetkel, kui meie majandus on põhja katsumas, tegeleb valitsus järjest n-ö mittemaksvate valimislubaduste või muude kõrvaltegevustega, küsib praegu Eesti poliitikas toimuva kohta Eesti Elektroonikatööstuse Liidu volikogu esimees ja Incapi elektroonikatootmise rahvusvahelise grupi president Otto Pukk.
Miks hetkel, kui meie majandus on põhja katsumas, tegeleb valitsus järjest n-ö mittemaksvate valimislubaduste või muude kõrvaltegevustega, küsib praegu Eesti poliitikas toimuva kohta Eesti Elektroonikatööstuse Liidu volikogu esimees ja Incapi elektroonikatootmise rahvusvahelise grupi president Otto Pukk.
Ettevõtja: öeldakse, et alandage hindu. Mille arvel?!
Miks on hinnad kõrged? Sest intressid, inflatsioon ja tarbekaupade omahinnad ei lange, palgasurve ning sõjast tingitud majanduslangus ei ole kadunud, kirjutab ettevõtja, OÜ Keil M.A. juhatuse liige Andres Mängel vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Miks on hinnad kõrged? Sest intressid, inflatsioon ja tarbekaupade omahinnad ei lange, palgasurve ning sõjast tingitud majanduslangus ei ole kadunud, kirjutab ettevõtja, OÜ Keil M.A. juhatuse liige Andres Mängel vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA mai tööturu raport kergitas võimalust uueks intressimäära tõstmiseks
USA tööturg on mais püsinud oodatust paremas seisus ning kuuga kasvas töökohtade arv oodatust enam, millele aktsiaturud reageerisid ka tõusuga.
USA tööturg on mais püsinud oodatust paremas seisus ning kuuga kasvas töökohtade arv oodatust enam, millele aktsiaturud reageerisid ka tõusuga.
Reaalajas börsiinfo
Äri Eestimaal: Ida-Viru õlu kolib plekkpurki ja sihib välismaad
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Uuring: onupojapoliitikat küll märgatakse, ent vilet puhuda ei söandata
Värske Eesti ja Põhjamaade ärieetika uuringu tulemused näitavad, et ebaeetilist käitumist on meilgi hakatud rohkem märkama ja sellesse ka sekkuma, ent vihjet anda ikkagi kardetakse, kirjutavad Merle Ojasoo ja Anne Reino ühingust Korruptsioonivaba Eesti.
Värske Eesti ja Põhjamaade ärieetika uuringu tulemused näitavad, et ebaeetilist käitumist on meilgi hakatud rohkem märkama ja sellesse ka sekkuma, ent vihjet anda ikkagi kardetakse, kirjutavad Merle Ojasoo ja Anne Reino ühingust Korruptsioonivaba Eesti.
Uued vastutustundlikud ettevõtted teada. Kes sai kulla, hõbeda või pronksi?
Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum tunnustas tänavu 49 Eestis tegutsevat ettevõtet, avalikku organisatsiooni ja mittetulundusühingut, kes hoolivad ümbritsevast ning soovivad panustada ühiskonda rohkemgi, kui seadus nõuab.
Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum tunnustas tänavu 49 Eestis tegutsevat ettevõtet, avalikku organisatsiooni ja mittetulundusühingut, kes hoolivad ümbritsevast ning soovivad panustada ühiskonda rohkemgi, kui seadus nõuab.
Leedu moodne hiigelfirma maksis ka hiigeldividendi – kõvasti üle miljardi
Vilniuse biotehnoloogiaettevõte Thermo Fisher Scientific Baltics maksis aktsionäridele dividendiks 1,61 miljardit eurot. Pärast seda jäi ettevõtte jaotamata kasumiks veel 615 miljonit eurot, kirjutab Leedu ärileht Verslo Žinios.
Vilniuse biotehnoloogiaettevõte Thermo Fisher Scientific Baltics maksis aktsionäridele dividendiks 1,61 miljardit eurot. Pärast seda jäi ettevõtte jaotamata kasumiks veel 615 miljonit eurot, kirjutab Leedu ärileht Verslo Žinios.
Luhtunud lootus Briti turule: langus ehituses sunnib Aseri tellisetootmist sulgema Lisatud vallavanema kommentaar: riigijuhid suretavad ettevõtlust
Aseri tellisetehase tootmismaht on kukkunud ligi 80 protsenti, mistõttu tuleb Wienerberger ASil panna augusti lõpus kinni tootmise põhiliin ja koondada umbes pooled töötajad, rääkis ettevõtte tegevjuht Margus Puusepp.
Aseri tellisetehase tootmismaht on kukkunud ligi 80 protsenti, mistõttu tuleb Wienerberger ASil panna augusti lõpus kinni tootmise põhiliin ja koondada umbes pooled töötajad, rääkis ettevõtte tegevjuht Margus Puusepp.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.