• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Mobiiltelefoni majale pandi eile nurgakivi

  ASi EMV ehitatava hoone eeltööd algasid pärast lepingu sõlmimist, praegu on valmis hoone esimese korruse korpus. Lasnamäe tänav 64a asuva büroohoone ehitus kestab 11 kuud ja see peab valmima detsembri lõpul.
  Eesti Mobiiltelefoni krundi suurus on 4884 ruutmeetrit, sama palju on hoones ka üldpinda. Kasulikku pida on 2600 ruutmeetrit.
  Ehitusmaksumusele lisandub umbes 10 miljoni krooni sisekujunduse ja sisustuse tarvis. Kõik investeeringud teeb Eesti Mobiiltelefon oma vahenditest.
  EMV peadirektori kohusetäitja Peep Siitami sõnul kaasab EMV alltöövõtjaid, sest objekt on keeruline. Kuna maja on projekteeritud tänapäeva nõuete kohaselt, on seal palju spetsiifilisi töid, mida EMV ise ei tee, ütles Siitam. Alltöövõtjad valitakse konkursi korras.
  Paar kommunikatsioonidega seotud alltöövõtulepingut sõlmib Eesti Mobiiltelefon ilma EMV vahenduseta.
  Siitami sõnul on see käesoleval aastal valmivatest büroohoonetest suurim ja töömahukaim. Ehitustööde iseloomu ja keerukuse poolest on see võrreldav möödunud aastal valminud Hansapanga ning tuleval aastal valmiva Tallinna Panga hoonega, lisas Siitam.
  Eesti Mobiiltelefoni selle aasta investeeringute plaan on 250 mln krooni. Firma möödunud aasta puhaskasum on 130 mln krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Balti börsid taastuvad täna eilsest langusest
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Starship sai laenu 50 miljonit eurot
Eestlaste asutatud pakirobotifirma Starship Technologies saab Euroopa Investeerimispangalt 50 miljonit eurot rahastust teadus- ja arendustegevuste edendamiseks.
Eestlaste asutatud pakirobotifirma Starship Technologies saab Euroopa Investeerimispangalt 50 miljonit eurot rahastust teadus- ja arendustegevuste edendamiseks.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.