13. august 1996 kell 22:00

Dvigatel sõlmis tarnelepingu

Dvigateli peadirektor Olev Rohumäe ütles, et praegu ulatub Dvigateli igakuine toodangumaht viie miljoni kroonini. Senine igakuine toodangumaht, mis Dvigatel on Eurosteel Groupi tellimusel valmistanud, ulatub 600 000 kroonini.

Eurosteel Group hakkab Dvigatelile vahendama tellimusi mitmesuguste metallkonstruktsioonist detailide kohta. Kontserni üks eesmärk on varustada metallkonstruktsioonidega kogu Skandinaavia energeetikasüsteemi.

Eurosteel Groupiga sõlmitud leping kehtib 1997. aasta lõpuni. Sarnase lepingu loodab Dvigatel lähitulevikus sõlmida ka Saksa masinatööstusettevõtteid ühendava ASiga Logit Eesti, mis hakkab Dvigateli toodangut vahendama peamiselt Saksamaale.

Olev Rohumäe ütles Dvigateli majandusseisu kommenteerides, et poolelioleva kohtuvaidluse tõttu ei suuda firma praegu täita erastamisagentuuri ees võetud kohustusi. Erastamisagentuur saab sellest aru ja praegu on lepingu täitmine katkestatud, lisas Rohumäe.

Dvigatel käib kohut endise äripartneri Finn Ølbyega, kelle firmad vahendasid varem Dvigatelile teiste hulgas ka Eurosteel Groupi tellimusi.

Järjekordne kohtuistung nimetatud vaidluses peetakse täna.

Dvigatel erastati eelmise aasta 29. novembril ASile Diamark.

Diamarki osanikud on konsultatsioonifirma Mainor, tehase töötajaist koosnev AS Dvital, insenerivõrkude ehitaja AS Emet, Eesti Tööstuspank ja Logit Eesti.

Hetkel kuum