• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Imperaator

  Olari Taal lubab lindimees Savisaarele «tappa anda», kuna viimase arupärimine Tööstuspanga 150 miljoni krooni suuruse kahjumi kohta lõi reede hommikul poole tunniga Hoiupanga aktsia hinna kolm krooni alla. Taal on veidi kimbatuses, sest ootamatult saabunud suves lahti läinud valimiskampaania on Taalile alanud poripritsmetega särgil. Iseäranis seetõttu, et hoiupankurite endi kinnitusel on peatse kasutütre tervis mitmeid kordi parem, kui väidab Savisaar.
  Taal raiub, et poliitika tema meeli ei liiguta. Siiski tõi ta rebase kavaluse ja hundi julgusega Iisraelist koju sinna komandeeritud Eesti riigi võlakirjad. Peaminister Vähiga, kelle esimese valituse majandusminister Taal oli, leppis ta juba enam kui aasta tagasi kokku, et võlakirjad tuleb koju tuua. Vähi jutt mitmete kommertspankade huvist oli suitsukate, sest teised ei teadnud asjast midagi. Tiit sai lahti Tööstuspangast, Olari napsas vastutasuks võlakirjad.
  Vilunud jahimehena on Taal harjunud ka äris kümnesse laskma. Hansapanga üheksast asutajast on ta vaieldamatult suutnud üles ehitada kõige suurema impeeriumi. Sellel aastal on ta lisaks Tööstuspanga neelamisele ja relvatehingu võlakirjade kojutoomisele teinud tahes või tahtmata oma pangale PRi ka maksekeskuse loomise ja Eesti Kindlustuse ostmisega.
  Kuigi Taal lubab aasta ärimehe tiitlist loobuda, kui selline peaks talle mingil põhjusel omistatama, on ta sellel aastal vähemalt tänase seisuga Eesti äriilmas osavam kombinaator olnud kui näiteks poliitikamaastikul üritav Savisaar. Taali agressiivne vallutuspoliitika kohalikus rahanduses on olnud sedavõrd viljakas, et võib-olla satub mõne osava nipiga Hansagrupi ninameestest samm ees marssiva Taali mõjusfääri ka Eesti Pank ning pärast jaanuaris toimuvat uut rahareformi tulevad Eestis käibele taalrid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.