25. september 1996 kell 22:00

Tallinna raeapteek otsib rentnikku

Tallinna kesklinna vanema asetäitja Toivo Susi sõnutsi selgitatakse 1. oktoobriks välja eelläbirääkimisega konkursi teel raeapteegi rentnik. Tema sõnul ütleb siiski viimase otsustava sõna linnavolikogu.

«Esimene korrus peab kindlasti jääma muuseumapteegiks, kuna tegemist on Euroopa vanima apteegiga ning see on arhitektuurimälestis,» ütles Susi. Apteek sisustatakse restaureeritud apteegiinventariga, mis praegu asub Pika tänava apteegis.

Kesklinna valitsuse arvates sobiks keldrikorrusele kohvik-baar ning teisele korrusele bürooruumid.

Rendileping sõlmitakse kuuekümneks aastaks alammääraga kümme krooni ruutmeetrilt. Kommenteerides väikest rendihinda, ütles Susi, et tegu on muuseumi väljaehitamise, mitte kommertstegevusega.

Raeapteek on seisnud tühjana mitu aastat. ÄP

Hetkel kuum