11. november 1996 kell 22:00

Kontsessioonileping segab Levicomi plaane

Eesti Telefoni võrguteenuste talituse direktori Jaak Ulmani sõnul võib Tallinna Kaabeltelevisioon pakkuda oma klientidele telefoniteenusena ainult kohalikke, Tallinna linna ja Harju maakonna piires peetavaid kõnesid. «Kui nad soovivad pakkuda ka kaugekõnede valimise võimalust, siis läheb see vastuollu valitsuse ja Eesti Telefoni vahel sõlmitud kontsessioonilepinguga,» väitis Ulman.

ASi Levicom juhatuse esimehe Tõnis Paltsi kinnitusel ei ole aga kaugekõneteenuse pakkumine kaabeltelevisioonivõrgus kontsessiooniga vastuolus. Kõik kaablivõrgust võetud telefonikõned läbivad ka Eesti Telefoni võrku ja väljuvad sealt, nagu näeb ette kontsessioonileping, ütles Palts.

Paltsi sõnul viib Eesti Telefoni ja Levicomi konkurents telefoniteenuste hinnad alla.

«Klient, kes liitub Tallinna Kaabeltelevisiooni võrguga, saab odavama telefoniühenduse,» lausus ta.

Paltsi kinnitusel saab kaablivõrgu kaudu Tallinnas telefoniga rääkida järgmisest aastast alates. «Täpsem aeg sõltub läbirääkimistest Eesti Telefoniga,» lisas ta. Möödunud neljapäeval esitas Levicom Eesti Telefonile avalduse väljastada firmale Eesti Telefoni ja Levicomi võrkude vastastikuse ühendamise projekt.

Eesti Telefoni pressiesindaja Kaja Tampere sõnul ei ole Eesti Telefon veel füüsiliselt võimeline kõigi soovijateni võrku välja ehitama, mistõttu firma pooldab konkurentsi teket.

Kui Tallinna Kaabeltelevisioon hakkab pakkuma telefoniteenust, siis võib Paltsi sõnul võrgu väljaehitamisel prioriteetsemaks muutuda kesklinn. Palts lisas, et järgmisena jätkab firma võrgu kiiret väljaehitamist Mustamäel. Tallinna Kaabeltelevisioon rajas kommunikatsioonivõrgu arvestusega, et selle baasil saab pakkuda ka telefoniteenust.

Hetkel kuum