11. november 1996 kell 22:00

Rootsi firma Skanska pürib Läti ehitusturu liidriks

Skanska rajatav tööstuspiirkond tuleb umbes 200 000 ruutmeetrile ning sinna tööstushoonete saamise vastu on huvi tundnud firmad ASG, ABB, Volvo ja Skanska ise.

Skanska on aktiivne ka Riia südalinnas. Äsja sai Skanska Konstrucija SIA-l Riia südalinnas täielikult rekonstrueeritud nn Astridese maja, kus on nii poe-, kontori- kui eluruumid. Peale selle kavandab Skanska veel ühe suure kontorihoone ehitamist kesklinna ning on seadnud endale auahne plaani kujuneda üheks suuremaks Läti ehitusfirmaks.

Skanska Latvija tegevdirektori Mats Löfgreni sõnul on Lätis suurimaks probleemiks nii uusehituste kui taastatavate hoonete finantseerimisvõimalused. See tähendab, et enamik välisfirmasid on oma ruumide remondi kinni maksnud omast taskust või siis üürinud ruume, kus on tehtud peasjalikult kosmeetiline remont. Skanska loodab, et ehitamise finantseerimise raskused kaovad Lätis lähiaastatel.

Detsembris kavatseb Skanska avada kaks täelikult remonditud suurhoonet. Üks on 7000 ruutmeetri suurune Jekabsi kasarmu ja teine konvendihoone, mis hõlmab üheksat täelikult remonditud maja Riia vanalinnas. DI

Hetkel kuum