• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Osta kauplusteketti 2,6 mln investeeringuid

  ASi Loo & Ko direktor Andres Loo sõnul pole mõtet lubada suuri investeeringuid. «Kindel on see, et summa läheb lubatust suuremaks,» lisas ta. Loo sõnutsi läheb väiksema kaupluse renoveerimine maksma umbes pool miljonit, suurema puhul 1--2 miljonit krooni. Kõige kiiremini vajab Loo sõnutsi remonti Tõnismäe kauplus.
  Konkureeriva kauplusteketi Konsum konsultandi Kalvi Sepa sõnutsi on Loo & Ko lubatud 2,6 miljoni krooni suurune investeering naeruväärselt väike.
  «Selle raha eest saaks hädapärast ära remontida ühe keskmise suurusega toidupoe,» ütles Sepp. «Kui nad koguvad raha kasumist ja amortisatsioonist, polegi võimalik kolme aasta jooksul rohkem raha kõrvale panna.»
  Pool aastat pärast erastamist on AS Loo & Ko remontinud vanalinnas Nigula kaupluse ja vahetanud paaris kaupluses välja sisustuse.
  Osta ketti kuulub praegu 12 poodi, neist kaks asub Osta bilansis olevates hoonetes, ülejäänud rendipindadel. Endla kauplus, mis rendib pinda ASi Mihkli käest, suletakse tuleva aasta 1. jaanuaril, kuna Mihkli soovib seal avada oma kaupluse.
  Andres Loo sõnul kavatseb Osta keti tegevust Tallinnas laiendada, sellekohased läbirääkimised käivad. Läbirääkimiste partnerit Loo avaldada ei soovinud.
  ME Osta vara müüdi umbes pool aastat tagasi ASile Loo & Ko, mis on moodustatud Osta oma töötajatest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.