12. november 1996 kell 22:00

Osta kauplusteketti 2,6 mln investeeringuid

ASi Loo & Ko direktor Andres Loo sõnul pole mõtet lubada suuri investeeringuid. «Kindel on see, et summa läheb lubatust suuremaks,» lisas ta. Loo sõnutsi läheb väiksema kaupluse renoveerimine maksma umbes pool miljonit, suurema puhul 1--2 miljonit krooni. Kõige kiiremini vajab Loo sõnutsi remonti Tõnismäe kauplus.

Konkureeriva kauplusteketi Konsum konsultandi Kalvi Sepa sõnutsi on Loo & Ko lubatud 2,6 miljoni krooni suurune investeering naeruväärselt väike.

«Selle raha eest saaks hädapärast ära remontida ühe keskmise suurusega toidupoe,» ütles Sepp. «Kui nad koguvad raha kasumist ja amortisatsioonist, polegi võimalik kolme aasta jooksul rohkem raha kõrvale panna.»

Pool aastat pärast erastamist on AS Loo & Ko remontinud vanalinnas Nigula kaupluse ja vahetanud paaris kaupluses välja sisustuse.

Osta ketti kuulub praegu 12 poodi, neist kaks asub Osta bilansis olevates hoonetes, ülejäänud rendipindadel. Endla kauplus, mis rendib pinda ASi Mihkli käest, suletakse tuleva aasta 1. jaanuaril, kuna Mihkli soovib seal avada oma kaupluse.

Andres Loo sõnul kavatseb Osta keti tegevust Tallinnas laiendada, sellekohased läbirääkimised käivad. Läbirääkimiste partnerit Loo avaldada ei soovinud.

ME Osta vara müüdi umbes pool aastat tagasi ASile Loo & Ko, mis on moodustatud Osta oma töötajatest.

Hetkel kuum