Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühinenud Meiereid said kätte Pärnu piimatööstuse

  ASi Ühinenud Meiereid juhatuse esimehe Aivar Pärgmäe sõnul sai AS Top Milk kasutusvalduse lepinguga enda kasutada Eesti modernseima piimatööstuse tootmisvõimsused, transpordivahendid ning ka kaubamärgi. Lisaks ostetakse Pärnu PTK-lt ära tootmisvarud ning valmistoodang ning kavatsetakse 1997. aastal ettevõttesse investeerida 10 miljonit krooni, ütles Pärgmäe.
  Seni Pärnu PTKd nõustanud Aare Sosaar tõdes, et Ühinenud Meiereide samm on Pärnu piimakombinaadile väga positiivne, kuna nüüd on piimatootjatel, kellele kombinaat võlgeb 7 miljonit krooni, taas lootus oma raha kätte saada. «Parimat tehingut oleks olnud raske soovida,» lausus ta.
  Seoses Pärnu PTK varade minekuga ASi Top Milk kasutusse lõpetas tegevuse ASide Pärnu Meierei ning Pärnu PTK koostöös sel kevadel loodud haldusfirma AS Pärnu Piim.
  Sosaare sõnul loobusid Pärnu meierei omanikud osalusest Pärnu Piimas reedel. «Pärnu meiereil ei olnud lihtsalt seda 20 miljonit, millega PTKd jalule aidata ning mis Ühinenud Meiereidel oli võtta,» märkis ta. Sosaar lisas, et juunist novembrini elas PTK just Pärnu meierei rahast, olles meiereile pidevalt võlgu 5--9 miljonit krooni.
  Aivar Pärgmäe märkis, et kuna viimasel kuul Pärnu PTK piima ei varunud ning varumislepinguid ASile Top Milk üle ei tulnud, plaanib Top Milk hakata piima varuma üle Eesti ning ka Lätist.
  Samuti hakatakse varumislepinguid pakkuma Pärnumaa piimatootjatele, kes piima seni Tallinna Piimatööstuse ASile müüvad. «Me võiks kõrgema sordi piima eest pakkuda 2.70, mis on 10 senti liitrilt rohkem, kui nad seni saavad,» rääkis Pärgmäe.
  Pärgmäe põhjendas Eesti suurima piimanduskontserni Ühinenud Meiereid huvi piimatootmise laiendamise vastu Pärnus sellega, et eeskuju võetakse Põhjamaadest, kus Valiole kuulub 80% Soome, Arlale 60% Rootsi ning MT Foodile 80% Taani piimaturust. «Kui Euroopa uks lahti läheb ja meil pole sama võimast kontserni vastu panna, meid lihtsalt neelatakse alla,» väitis ta.
  ASi Top Milk juhataja Andres Vinni möönis, et Pärnusse mindi eelkõige tootmisvõimsuste laiendamiseks. «Meil endal on tootmisvõimsused piiri peal, enamik läheb ekspordiks ning mõtlesime, et sealt saaks seda natuke juurde,» ütles ta.
  Äripäeva andmeil on Ühinenud Meiereid garanteerinud ka 8 miljoni kroonise laenu, mis Pärnu PTK oli saanud Hoiupangalt.
  Pärnu PTK juhatuse esimees Viktor Novokreshtshenov lausus, et lisaks ASile Top Milk pidas Pärnu PTK läbirääkimis ka ASidega Tallinna Piimatööstus ja Magnum Grupp. «ASi Top Milk pakkumus oli meile Tallinna kombinaadi omast parem, kuna ei käsitlenud ühe tööstusosa müümist, Magnumist oli ta aga parem, kuna sisaldas kindlat tegevusplaani,» lisas ta.
  Nii Novokreshtshenov kui Pärgmäe pidasid võimalikuks, et kümne aasta pärast saab AS Top Milk õiguse ka ettevõtte vara ostmiseks.
  Praegu varub Paide piimakombinaati, Mulgi Meierit ning Põlva Piima ühendav Ühinenud Meiereid üle 50% Eesti toorpiimast ning omab 40% piimatoodete siseturust. Pärnu kombinaadi potentsiaalse, ligi 120tonnise päevavõimsuse kaasamisega kasvab Ühinenud Meiereide osa piimaturul veelgi.
 • Hetkel kuum
Uuring: klienditeenindus 400 protsenti paremaks? Tehtav!
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
Euribor langes kolmapäeval veidi
12 kuu euribori intressimäär, mida tavaliselt kasutatakse eluasemelaenude puhul, langes kolmapäeval 3,719 protsendile.
12 kuu euribori intressimäär, mida tavaliselt kasutatakse eluasemelaenude puhul, langes kolmapäeval 3,719 protsendile.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Adam Granti soovitused petturi sündroomist vabanemiseks
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
EL kehtestab Hiina elektriautodele kaitsetollid
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Põllumeestele antakse 19 miljonit toetust biometaani tootmiseks
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Lindström kuritarvitas oma turgu valitsevat seisundit
Lindströmi tööriiete ja vahetusvaipade üürilepingu tingimused võivad olla konkurentsi piiravad, leidis järelevalvet teinud konkurentsiamet. Lindström nõustus kliendilepingu tingimusi muutma.
Lindströmi tööriiete ja vahetusvaipade üürilepingu tingimused võivad olla konkurentsi piiravad, leidis järelevalvet teinud konkurentsiamet. Lindström nõustus kliendilepingu tingimusi muutma.