4. detsember 1996 kell 22:00

Turistidel tasub olla ettevaatlik

Pärnus saadakse aru, et turism on majandusharu, mida ootab ees suur tulevik. Alles hiljuti turismiga tegelemise litsentsist ilma jäänud ja pankrotistunud turismifirma Toivotuuri töötajad ei ole visanud püsse põõsasse, vaid üritavad teise firma sildi all heausksetele reisihimulistele müüa jõulureise Pariisi, Lapimaale ja Tshehhi Vabariiki. Ja seda kuratlikult odavate hindadega. Nii pakub Gondvana, uus nimi turismiturul, näiteks nädalast Pariisi-sõitu vaid kolme tuhande krooni eest.

Äripäev ei kahtle reisikorraldajate siiras soovis näidata madala hinna eest eestimaalastele maailma. Ometi on pisut kummaline, et samad inimesed, kes on pooltsada klienti kaudselt või otseselt tuhandete kroonide ulatuses alles nüüdsama petnud, jätkavad oma tegevust, nagu poleks midagi juhtunud. Ilmselt on reiside korraldamine niivõrd tulus tegevus, et ei kannata kohe kuidagi pikemat vahet teha. Või üritatakse võõra rahaga oma võlgu kinni maksta?

Hetkel kuum