10. detsember 1996 kell 22:00

Isamaaliit püsib tänu õllevahule

Isamaaliit on avaldanud soovi maksustada kodumaist õlut madalama aktsiisimääraga, kuigi maailma kaubandusorganisatsiooni WTOga ühinemisel peaksid välis- ja kodumaise õlle aktsiisid ühtlustuma.

Isamaaliidu äkki esilekerkinud õllelembuses pole siiski midagi imekspandavat, sest sponsorid ootavad valimisteks eraldatud toetussummadele vastuteenet.

Teatavasti toetas Saku õlletehas kohalikel valimistel Isamaaliitu saja tuhande krooniga ja seda ilmselt mitte ainult Toivo Jürgensoni ilusate silmade pärast. Oma pudelitel Hartwalli ja Prippsi õlletehastega koostööd reklaamivale Sakule on väga kasulik, kui poliitikud nende toodangule kodumaist päritolu kuulutavad ja lausa seadusandlikult soodustusi loovad. Kui madalam aktsiisimäär kehtestatakse, võivad Saku skandinaavlastest omanikud jõulurõõme nautida, sest konkurendid on mõneks ajaks turult tõrjutud. Isamaaliidul jääb üle ainult nentida, et kelle õlut jood, selle laulu laulad.

Hetkel kuum