15. detsember 1996 kell 22:00

Hiina delegatsioon lahkus koostööplaaniga

Ekspordinõukogu direktori Aare Puuri sõnutsi said hiinlased kaasa katalooge ettevõtete kohta, kes ootavad Hiinast koostööpakkumisi.

Shanghai kommertskoja aseesimees Yin Jun Bo ütles visiidi käigus, et Hiina ärimehed polnud huvitatud konkreetsete koostöölepete sõlmimisest, vaid tulid pigem informatsiooni koguma võimalike tulevaste koostöövõimaluste kohta.

ASi Dvigatel turundusosakonna juhataja Mart Mikalai ütles, et hiinlased ei teinud tehast külastades mingeid konkreetseid koostööettepanekuid.

«Ma tean hiinlasi juba varasemast ajast,» kommenteeris Mikalai. «Nad ei ütle esimesel kohtumisel tavaliselt midagi ja kui on hiljem tõsiselt huvitatud, siis võtavad ise ühendust.» Mikalai sõnul külastas Dvigateli suure Shanghai masinatehase esindaja, tehase käive on 400 miljonit dollarit aastas ja seal töötab 19 000 inimest. Dvigatelil oleks võimalik tulevikus hakata selle firma toodangut esindama, märkis Mikalai.

ASi Tallinna Kaubamaja projektijuht Mari Kooskora ütles, et hiinlased ei sõlminud kaubamajaga koostööleppeid. «Üks naine oli suure Hiina kaubandusketi juht ja teda huvitas Hiina kaupade müümine Eestis,» ütles Kooskora.

Hetkel kuum