12. jaanuar 1997 kell 22:00

Sylvester laiendab saetööstust

Möödunud nädalal avalikustatud informatsiooni kohaselt plaanib Eesti kümne suurema metsatöötleja hulka kuuluv Sylvester mõne Eesti sadamalinna ligidale rajada puidutöötlemisettevõtte, mis pakuks konkurentsi Repo Püssi Vabrikutele.

«Minu teada ei ole meie majast sellist informatsiooni välja antud,» kinnitas Sylvesteri nõukogu esimees Mati Polli. Sylvester on jätkuvalt seda meelt, et investeerida puitu töötlevasse tööstusse 100 miljonit krooni, oli tema ainus kommentaar.

Sylvesteri üks omanik Mati Polli oli eelmisel aastal huvitatud Eesti Ühispangale kuuluva 49 protsendi Repo Vabrikute aktsiate ostust. «Sellest on võib-olla õhkõrnalt juttu olnud,» lausus Urmas Nimmerfeldt.

Sylvester tegi ettepaneku, aga seda ei rahuldatud, rääkis Ühispanga riskikapitali osakonna juhataja Margus Kangro. Küsimusele, kas tehingust keeldumise põhjus oli liiga madal hind, vastas ta, et võib ka nii öelda.

Eelmise aasta lõpul peatas Sylvester puidu müügi Repo Vabrikutele väidetavalt 2,5 miljoni kroonise võla tõttu. Repo Vabrikud saavad välismaale müüdud puitlaastplaadi eest raha kahe kuu jooksul ja sama pikk maksetähtaeg on ka puiduvarujatele, vastas Repo Vabrikute juhatuse esimees Rein Kuusmik.

Hetkel kuum