11. veebruar 1997 kell 22:00

Pärnust ehitajad nivelliiri ei saa

Nivelliiri laenutavad vähesed tööriista rendiga tegelevad firmad. Pärnust geodeesia töödeks vajalikku seadet leida ei õnnestunudki, kuna Ehimet ja Eston-Trading nivelliire ei üüri.

Enamikus Tallinna firmadest oli siiski võimalus valida tavalise- ja lasernivelliiri vahel. Igapäevatöös nivelliire kasutavast Rakendusgeodeesia ja ehitusgeoloogia Inseneribüroo ASist selgitati, et lasernivelliir võimaldab kokku hoida ühe inimese tööjõu. Erinevalt tavalisest nivelliirist saab sellega töötada üksi. Samuti on ka aja kokkuhoid. Samas on tavalise nivelliiriga võimalik saavutada täpsemaid mõõtmistulemusi. Ehitustöödel piisab aga ka lasernivelliiri täpsusest, leiti inseneribüroos.

Tööriista rentijatest on hinnapoliitikat muutnud Balti Ehitustööriist. Möödunud aasta hinnakirjas oli lasernivelliiri hind esimesel päeval 980 krooni ja teisest päevast 560 krooni ilma käibemaksuta. Praegune hind on 472 krooni koos käibemaksuga. ÄP

Hetkel kuum