24. märts 1997 kell 22:00

Tartus uus suurprojekt

Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna sporditeenistuse juhataja Mati Tolmoff on kinnitanud Sõnumilehele, et Tartusse võib aastaks 2000 kerkida Eesti esimene aastaringselt kasutatav veelõbustuspark. Veel tunnistab ta, et nimetatud pargist saab ilmselt riiklik kompleks, kuna ilma riigipoolse toetuseta pole võimalik taolist keskust käigus hoida.

Veelõbustuspargi loomise idee poleks iseenesest halb, kui seda realiseeritaks erakapitali abiga. Kindlasti on asjast huvitatud ettevõtjaid, kes on nõus sellisele projektile õla alla panema nii, et see linnakodanikule meelepärane oleks ja rahakoti pihta ei käiks.

Kuidagi ei saa aga nõustuda Tartu linnaametnikega, kes planeerivad finantseerida järjekordset suurprojekti maksumaksja raha eest. Justkui oleksid juba hajunud pilved kümneid miljoneid neelanud eksperimendi kohalt viia Tartu soojamajandus üle kaheldava kasuteguriga turbaküttele.

Hetkel kuum