13. aprill 1997 kell 22:00

Spetsialistid on hinnas

Järjest rohkem lähevad tööjõuturul hinda ühte kindlat valdkonda põhjalikult tundvad tippspetsialistid. Need on ametid, mille esindajaid on Eestis vähe, näit mõned unikaalsemad infotehnoloogia ja arvutustehnikaga seotud tippspetsialistid. Kuna selliseid oma kitsa ala asjatundjaid võib näppudel üles lugeda, hakkavad ka nende palgad tõusma. Kui veebruarikuus ulatus peaspetsialisti palk 24 000 kroonini, siis märtsikuus oli see juba 30 000 krooni ja üle selle. Mõne ala tippspetsialiste pole Eestis kuigi palju vaja, aga kui pole täidetud vajalik kriitiline miinimum, hakatakse neid konkureerivatest firmadest üle lööma. Alati pole aga kasulik head spetsialisti üle maksta, vaid odavam on tuua selline inimene siia näiteks Skandinaaviamaadest või Lätist.

Tegevjuhi palk on veebruarikuuga võrreldes veidi langenud, kuid selliseid nihkeid üles- ja allapoole toimub pidevalt ja see ei kajasta mingit tendentsi.

Hetkel kuum