6. juuli 1997 kell 22:00

Riia börsi ootavad lähiajal uuendused

Kauplemine Riia börsil jäi reedel peaaegu seisma -- ainult 27 000 lati väärtuses aktsiaid vahetas omanikku. Suurima käibega olid umbes 8000 latiga Staburadze (langus 1 santiim 2,70 latini) ja Riia laevaremonditehas (langus 1 santiim 1,27ni). Börs plaanib novembrist viie kuni seitsme likviidseima aktsiaga minna üle pidevale kauplemissüsteemile. Plaanitakse ka kauplemissessiooni pikendamist kahe kuni kolme tunni võrra ja lubada sessiooni jooksul nii osta kui müüa, mitte aga ainult ühte tehingut (olenevalt sellest, kumb soov valdab), nagu on olnud senini.

Vilniuse börsi käive langes samuti peaaegu olematule 230 000 litile.

Venemaa kauplemissüsteemi RTS-indeks tõusis reedel jälle uuele rekordtasemele. Ka käive oli oma 93,5 miljoni dollariga muljetavaldav. Aktsiate tõusu vedas Lukoil, kes sai rahvusvaheliselt reitinguagentuurilt Standard ja Poor reitinguks BB miinus, mis tõstis aktsia 0,67 protsendi võrra 23,65 USA dollarini. Maaklerid ootavad tõusu jätku ka esmaspäeval, kuid samas on hinnad tõusnud piisavalt kõrgele, ahvatlemaks investoreid kasumit võtma.

Hetkel kuum