• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riia börsi ootavad lähiajal uuendused

  Kauplemine Riia börsil jäi reedel peaaegu seisma -- ainult 27 000 lati väärtuses aktsiaid vahetas omanikku. Suurima käibega olid umbes 8000 latiga Staburadze (langus 1 santiim 2,70 latini) ja Riia laevaremonditehas (langus 1 santiim 1,27ni). Börs plaanib novembrist viie kuni seitsme likviidseima aktsiaga minna üle pidevale kauplemissüsteemile. Plaanitakse ka kauplemissessiooni pikendamist kahe kuni kolme tunni võrra ja lubada sessiooni jooksul nii osta kui müüa, mitte aga ainult ühte tehingut (olenevalt sellest, kumb soov valdab), nagu on olnud senini.
  Vilniuse börsi käive langes samuti peaaegu olematule 230 000 litile.
  Venemaa kauplemissüsteemi RTS-indeks tõusis reedel jälle uuele rekordtasemele. Ka käive oli oma 93,5 miljoni dollariga muljetavaldav. Aktsiate tõusu vedas Lukoil, kes sai rahvusvaheliselt reitinguagentuurilt Standard ja Poor reitinguks BB miinus, mis tõstis aktsia 0,67 protsendi võrra 23,65 USA dollarini. Maaklerid ootavad tõusu jätku ka esmaspäeval, kuid samas on hinnad tõusnud piisavalt kõrgele, ahvatlemaks investoreid kasumit võtma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Rakverre hakkab kerkima uusi kortermaju, ehitusplaane peab ka hambakliinik
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.