6. juuli 1997 kell 22:00

Tallinna börsil uued rekordtasemed

Nädala lõpuks viisid eeskätt Hoiu- ja Hansapanga poolaastaaruanded ning Forekspanga tõus Äripäeva pangasektori indeksi rekordtasemele. Ka Talse indeks jõudis reedel uuele rekordtasemele. Hansapank tõusis 2,21%, Hoiupank 1,3 ja Forekspank 1,2%. Tallinna Panga neljapäevaste teadete mõju oli aga negatiivne ning aktsia hind langes 1,74%. Suurima käibe tegid Hansa- ja Hoiupank, ülejäänud põhinimekirja aktsiate käive, nagu ka börsi päevakäive (veidi üle 52 miljonit krooni) jäi suhteliselt tagasihoidlikuks. Päeva suurimaks kukkujaks oli EVEA pank koguni 6,43 protsendiga. EMV kosus mõnevõrra nädala jooksul saadud kaotustest, samuti tõusis Pennu.

Ootamatult suurt käivet näitas vabaturu nimekirjas Tallinna kaubamaja (3,3 miljonit), mille hind jäi aga stabiilseks. Samuti oli Rakvere lihakombinaadi käive tugev 1,8 miljonit, kusjuures hind tõusis 0,77%. Vabaturg oli reedel üldse aktiivne, ligi 7,5miljonilise käibega, ehkki hinnad jäid üldjoontes samale tasemele.

Hetkel kuum