• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti turismiturg kasvab neljandiku võrra

  Eesti suurima reisibüroo ASi Estravel kohalik müük oli firma tegevdirektori Aivo Takise sõnul esimesel poolaastal 43,7% suurem kui eelmise aasta samal perioodil. Kasvu põhjendas Takis korporatiivklientide arvu kasvuga. 7,7protsendiline eksportmüügi langus oli aga Takise sõnul tingitud Viking Line'i katamaraanide kõrvalejäämisest Tallinna--Helsingi laevaliikluses. Kaudsetel hinnangutel on Estraveli turuosa laevapiletite, hotellide ja puhkusepakettide osas esimesel poolaastal veidi kasvanud, kuid olulist turuosa suurenemist firma plaanides ei ole, ütles Takis. «Turuosa kasvu meie ette ei näe, see on niigi ebanormaalselt suur,» sõnas ta. Takise andmetel on Estraveli käes umbes 35% Eesti turismiturust.
  Estraveli eelmise majandusaasta müügimaht oli 215,7 miljonit krooni ja netokasum 2,0 miljonit.
  Baltic Toursi tegevdirektori kohusetäitja Ene Bome sõnul on ka Baltic Toursil kasvutendents, kuid firma ei ole sellega päris rahul. Baltic Toursi probleemid on Bome sõnul seotud võlglaste ja firmasiseste ümberkorraldustega. Eriti raske oli firmale 1997. aasta algus, ütles ta.
  Praegust turusituatsiooni hinnates ütles Ene Bome, et konkurents muutub üha tihedamaks, väikefirmad kaovad, jäävad võlgu ja pankrotistuvad. Need aga, kes tahavad ellu jääda, otsivad Bome sõnul võimalusi koostööks. Bome lisas, et ka Baltic Tours arutab koostöövõimalusi, kuid ei soovinud täpsustada, milliseid.
  ASi Wris Reisibüroo tegevdire ktor Erki Urva ütles, et Wrisi selle aasta esimese viie kuu käive oli 36 mln kr, mis on 41% rohkem kui mullu samal perioodil. Urva märkis, et Wris investeeris tänavu palju uutesse büroodesse ja infotehnoloogiasse.
  Turismituru kasvu põhjused on Urva sõnul üldine Eesti majanduse areng ja mullusest suurem keskmine palk.
  ASi Hermann Reisid käive esimesel poolaastal oli 40,5 miljonit krooni, mis moodustab peaaegu 2/3 firma eelmise aasta kogukäibest. ASi Hermann Reisid tegevdirektor Varri Väli ütles, et tulemus vastab firma ootustele.
  Hermann Reiside müügijuht Marianna Kirschbaum ütles, et seoses Põhjamaadega viisavabaduse kehtestamisega hakkasid inimesed rohkem puhkama ja reisima, mille tulemusena sagenesid välissõidud.
  Turismiamet prognoosis mais, et turistide saabumiste arv kasab sel aastal 675 000--685 000ni. Välismaalaste saabumised Eestisse peaksid kasvama 3 miljonini. Eelmisel aastal käis Eestis umbes 600 000 turisti. Kokku külastas Eestit 2,5 miljonit väliskülalist, kes kulutasid siin umbes 6,8 miljardit krooni, mis moodustas 18% Eesti ekspordituludest. Enamik turiste tuli Soomest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.