• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Koger & Sumberg üritab pääsu börsile

  Avaliku emissiooniga plaanib Koger & Sumberg müüa oma aktsiaid väikeinvestoritele, et täita Tallinna börsil noteerimise eeltingimus. Selle kohaselt peab ettevõttel olema vähemalt sada väikeaktsionäri, kellele kuulub vähemalt veerand firma aktsiatest.
  «Suurinvestorite, eriti välismaiste jaoks on emissioon piisavalt väike,» kommenteeris emissiooni korraldaja, ASi Hansa Investments asedirektor Piret Raudsepp. 18. augustist 1. septembrini kestva emissiooniga lisandub 337 040 aktsiat, mille nimiväärtus on kümme krooni ja müügihind 60 krooni.
  Lisaks avalikule emissioonile on firma oma töötajatel võimalik selle aasta jooksul märkida optsiooni teel lisanduvaid aktsiaid. «Mõte on tegelikult selles, et meil on häid spetsialiste, keda tahaks motiveerida,» ütles Koger & Sumberg Grupi juhataja Andres Koger. Firma emiteerib töötajatele 45 960 aktsiat hinnaga 49 krooni.
  Ehitusfirmade aktsiad on ühed Eesti väärtpaberituru kalleimad aktsiad, rääkis Piret Raudsepp. «Samas on investeering kiire kasvuga ettevõttesse riskantsem, sest prognoositud näitajate saavutamine ei ole kindlustatud,» märkis ta.
  Koger & Sumberg Grupi eelmise aasta puhaskasum oli 100 000 krooni. Kasum tuli finantstuludelt, ettevõtte ehitustegevuse kahjum oli 1,8 miljonit krooni.
  Koger & Sumbergi käesoleva aasta kasumiprognoos on 8 miljonit krooni. Ehitusfirma prognoosib oma käibeks 360 miljonit krooni. «Kasum on täiesti kindlalt aasta lõpuks täis,» väitis Andres Koger. «Vastasel korral poleks aktsionäride erakorraline koosolek juulis tõstnud kasumiprognoosi kahe miljoni krooni võrra.»
  Aprilli lõpu seisuga oli firma kasum vaid 600 000 krooni.
  «Ehitusturg on pärast aasta alguse mõõna kasvanud ja alates suvest on taas hea seis,» sõnas Koger. Tema väitel on sarnaselt elavnenud ka konkurentide tegevus.
  Samas kinnitas ASi Merko Ehitus peadirektor Tõnu Toomik, et tema üldist kasvutendentsi ehituses praegu ei näe. «Aga firmade kaupa on see erinev ja sõltub objektidest, mis on saadud,» lisas ta.
  Emissiooniga lisanduvast 20,2 miljonist kroonist kavatseb Koger & Sumberg kasutada 10 miljonit krooni Virumaa tütarettevõtte ja uute teenuste arendamiseks, kuus miljonit paigutada Raudalu väikemajade projekti arendamisse ja kolm miljonit käibekapitali suurendamiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.