• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Koger & Sumberg üritab pääsu börsile

  Avaliku emissiooniga plaanib Koger & Sumberg müüa oma aktsiaid väikeinvestoritele, et täita Tallinna börsil noteerimise eeltingimus. Selle kohaselt peab ettevõttel olema vähemalt sada väikeaktsionäri, kellele kuulub vähemalt veerand firma aktsiatest.
  «Suurinvestorite, eriti välismaiste jaoks on emissioon piisavalt väike,» kommenteeris emissiooni korraldaja, ASi Hansa Investments asedirektor Piret Raudsepp. 18. augustist 1. septembrini kestva emissiooniga lisandub 337 040 aktsiat, mille nimiväärtus on kümme krooni ja müügihind 60 krooni.
  Lisaks avalikule emissioonile on firma oma töötajatel võimalik selle aasta jooksul märkida optsiooni teel lisanduvaid aktsiaid. «Mõte on tegelikult selles, et meil on häid spetsialiste, keda tahaks motiveerida,» ütles Koger & Sumberg Grupi juhataja Andres Koger. Firma emiteerib töötajatele 45 960 aktsiat hinnaga 49 krooni.
  Ehitusfirmade aktsiad on ühed Eesti väärtpaberituru kalleimad aktsiad, rääkis Piret Raudsepp. «Samas on investeering kiire kasvuga ettevõttesse riskantsem, sest prognoositud näitajate saavutamine ei ole kindlustatud,» märkis ta.
  Koger & Sumberg Grupi eelmise aasta puhaskasum oli 100 000 krooni. Kasum tuli finantstuludelt, ettevõtte ehitustegevuse kahjum oli 1,8 miljonit krooni.
  Koger & Sumbergi käesoleva aasta kasumiprognoos on 8 miljonit krooni. Ehitusfirma prognoosib oma käibeks 360 miljonit krooni. «Kasum on täiesti kindlalt aasta lõpuks täis,» väitis Andres Koger. «Vastasel korral poleks aktsionäride erakorraline koosolek juulis tõstnud kasumiprognoosi kahe miljoni krooni võrra.»
  Aprilli lõpu seisuga oli firma kasum vaid 600 000 krooni.
  «Ehitusturg on pärast aasta alguse mõõna kasvanud ja alates suvest on taas hea seis,» sõnas Koger. Tema väitel on sarnaselt elavnenud ka konkurentide tegevus.
  Samas kinnitas ASi Merko Ehitus peadirektor Tõnu Toomik, et tema üldist kasvutendentsi ehituses praegu ei näe. «Aga firmade kaupa on see erinev ja sõltub objektidest, mis on saadud,» lisas ta.
  Emissiooniga lisanduvast 20,2 miljonist kroonist kavatseb Koger & Sumberg kasutada 10 miljonit krooni Virumaa tütarettevõtte ja uute teenuste arendamiseks, kuus miljonit paigutada Raudalu väikemajade projekti arendamisse ja kolm miljonit käibekapitali suurendamiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.